AKTUELNO

Kosta K. (13) ubio je 3. maja osmoro učenika i radnika obezbeđenja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a tokom krvavog pira ranio je još šestoro drugova i nastavnicu istorije.

Među tragično nastradalom decom je i devojčica A. B. (11), koja je tog jutra bila sa drugaricom dežurna u holu škole. Nakon što je sa vrata ubio Dragana Vlahovića, hicem iz pištolja pucao je na njih dve.

Ubijena A. B. bila je uspešna odbojkašica, a dan pre kobnog jutra vratila se iz Grčke.

- To jutro kada je ubijena, A. B. prethodno je došla do učionice da pozdravi drugare. Nekima je dala i poklone, rekla je - vidimo se kasnije, danas sam dežurna - ispričala je njena drugarica.

Nesrećna devojčica, danas, 6. maja, napunila bi 12 godina, a umesto proslave rođendana biće sahranjena u ponedeljak na Novom Groblju.

Inače, nastradalu devojčicu su roditelji nakon vesti o masakru u školi satima tražili, misleći da je u nekoj od bolnica u kojima su bili prevezeni povređeni đaci.

Foto: FOTO: Univerzum HD Media/N.M.

- Stradala je naša mala komšinica. Bila je divno dete, imala je samo 11 godina. I komšije su im pomagale, išle ispred škole, raspitivale se. Niko nije ni pomislio da je ubijena. Nažalost, na kraju su čuli strašnu vest. Ne smem ni da zamislim kako se osećaju njeni roditelji. Ovo je sve kao horor film - ispričala je komšinica ubijene devojčice.

Deda A. B, koja je nastradala na hodniku škole kao dežurni učenik, smogao je snage i došao da oda počast tragično nastradaloj deci i Draganu Vlahoviću, čoveku koji ih je dočekivao i pratio iz škole. Jadikovao je za svojom mezimicom, pokazivao slike "dedine lepotice".

- Sve mislim nije istina, javiće mi da je moja unuka došla kući… – ponavljao je neutešni čovek.

Sahrana A. B. biće u ponedeljak na Novom groblju.