AKTUELNO

Osumnjičeni za masakr kakav Srbija ne pamti 4. maja iza automatske puške i pištolja u selima Dubona i Malo Orašje usmrtio je 8 osoba, a ranio 14

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu za danas je zakazano saslušanje trudnice koja je bila u taksi vozilu koje je oteo Uroš B. (21) nakon masakra kod Mladenovca.

Za sutra je zakazano saslušanje i taksiste za koga su kolege rekle da je bio pribran i da, navodno, nije dozvolio osunjičenom da povredi nedužnu ženu.

Prema pisanju medija, Uroš je kod Malog Požarevca zaustavio taksistu. Tada je uz pretnju bombe naredio da ga vozi do Vinjišta kod Kragujevca. Tamo mu se nalazio ujak kod koga se skrivao nakon zločina. U kolima je bila i trudnica. Uroš je seo na prednje sedište,a u ruci je imao bombu. Tada se obratio taksisti da će je, navodno, aktivirati, ako ne bude vozio gde mu je rekao.

Inače, reč je o iskusnom taksisti koji je tokom vožnje pričao sa Urošem i govori da će sve biti u redu i da će se on vratiti po njega, ako bude trebalo samo da trudnicu odveze do Uba.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Osumnjičeni za masakr kakav Srbija ne pamti 4. maja iza automatske puške i pištolja u selima Dubona i Malo Orašje usmrtio je 8 osoba, a ranio 14.

Zločin je priznao i rekao da je "hteo da zaplaši meštane". Trenutno se nalazi na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu uhapsila i njegovog oca R.B. kao i ujaka G.G. Oni se nalaze u pritvoru i za svu trojicu vodi se isti postupak.

Urošu se na teret stavljaju četiri krivična dela- teško ubistvo, oružje, otmica i korišćenje tuđeg vozila.

Među žrtvama nalazilo se i dete od 15 godina.

Autor: