AKTUELNO

Žena koja je bila u taksiju koji je oteo ubica Uroš Blažić nakon masakra u Mladenovcu saslušana je danas pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, gde je ispričala da je izmislila trudnoću nakon što je ubica oteo vozilo, jer se plašila da će je ubiti.

Kako saznajemo, ona je ispričala da je izmislila trudnoću nakon što je Uroš Blažić zaustavio taksi vozilo u kojem je bila putnica, kako bi se spasila. Prema njenim tvrdnjama Uroš Blažić je njoj i taksisti pretio smrću.

- Ona je rekla da je Blažić imao dve bombe kod sebe i pretio da će ih baciti na njih. Odlučila je da ga slaže da je trudna kako bi spasila i sebe i taksistu - kaže izvor upoznat sa istragom.

Takođe, ona je danas odgovarala na pitanja u koje vreme je Blažić ušao u kola, kako je i gde ušao u vozilo, da ga opiše kako je izgledao, kao i da kaže da li je videla oružje kod Blažića i koje.

Prema informacijama koje posedujemo, u tužilaštvu je iskaz dao i njen suprug, koji ju je čekao na naplatnoj rampi nakon otmice.

Podsetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod.

On je u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara. Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i pretio mu da ga vozi.

Autor: