AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv A. S. (20) i S. G. (20) jer su zajedno sa jednim NN licem pokušali da liše života I. M. 29. novembra prošle godine u Zemunu.

Optužnica, kojom se okrivljeni terete da su kao saizvršioci izvršili krivično delo Ubistvo u pokušaju, predata je Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postoji opravdana sumnja da su A.S, S.G, zajedno sa jednim NN licem pokušali da sa umišljajem liše života I.M. tako što su, kada su uočili oštećenog kako ide peške Ugrinovačkom ulicom, istrčali iz vozila u kojem su se nalazili i potrčali ka njemu.

Oštećeni je utrčao u prodavnicu, a za njim i NN lice, koje ga je oborilo na pod i krenulo da ga udara rukama i nogama po telu, nakon čega je u objekat ušao okrivljeni A.S. noseći sekiru kojom je oštećenom zadao više udaraca oštrim delom sekire u predelu glave i tela.

Nakon toga u objekat je ušao i okrivljeni S.G. koji je I.M. zadao nekoliko udaraca nogom po telu, a zatim se udaljio, dok je sekiru od A.S. preuzelo NN lice i tupim delom sekire oštećenom zadalo više udaraca po glavi i telu, dok je A.S. nastavio da oštećenog šutira po telu, usled čega je oštećeni zadobio teške telesne povrede.

Oba okrivljena se po rešenju Višeg suda u Beogradu od 12. maja nalaze u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom.

Autor: