AKTUELNO

Mada još zvanično nije utvrđen sadržaj i težina paketa koji su pre nekoliko dana pronađeni u Limu, na toku ove reke kroz mesto Bistrica između Prijepolja i Priboja, postoji osnovana sumnja da se u njima nalazi marihuana.

Reka Lim na delu toka između Prijepolja i Donje BistriceU subotu, par kilometara nizvodno Limom od mesta nadomak Prijepolja na kome se održavalo takmičenje u sportskom ribolovu, primećeni su paketi kockastog oblika zavijeni u foliju. Nalazili su se uz lančanicu – plutajuću barijeru koja služi za prikupljanje otpada koji nosi Lim, a iz reke su ih izvukli prijepoljski vatrogasci.


- Pripadnici Policijske uprave u Prijepolju i Odeljenja za vanredne situacije odmah po prijavi Granične policije da je uočeno više paketa u reci Lim, u mestu Bistrica, izašli su na lice mesta i iz reke izvukli pakete sa biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana. S obzirom na to da su paketi bili natopljeni vodom, nije utvrđena količina, a nakon izvršenog veštačenja biće poznato o kojoj materiji se radi –navode u Policijskoj upravi Prijepolje.

U vezi ovog slučaja, rečeno nam je, policija preduzima sve mere iz svoje nadležnosti.

Otkuda marihuana u Limu – za sada se može samo pretpostaviti. Pre desetak dana na ovom potezu odigrala se jurnjava za nepoznatim vozačem koji je iz Crne Gore, iz područja Pljevlja, ilegalno ušao u Srbiju, i koji je, kako se sumnja krijumčario marihuanu.

Bežeći od policije vozač je uspeo da pređe Džurovski most kod Bistrice i umakne prema selu Kučin i do danas nije pronađen.

Međutim, radeći na ovom slučaju policija je uspela da pronađe automobil odbeglog krijumčara, a kasnije i u jednom napuštenom objektu kod železničke stanici u Bistrici otkrila je skoro 25 kilograma marihuane.


Da li su paketi pronađeni u subotu u reci Lim deo narko tovara koje je prevozio vozač za kojim se traga, odnosno da li je on tokom bekstva uspeo da ih baci u reku, ili su oni na drugi način dospeli u Lim, za sada nije poznato.

Autor: