AKTUELNO

Dragan Kobiljski, proslavljeni odbojkaš i trener, povodom četri meseca od nezapamćenog masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u kom je izgubio ćerku Emu, na društvenoj mreži podelio je potresni status uz fotografije stradalih u znak sećanja.

Naime, Kobiljski je podelio status sestre ubijene devojčice Katarine Martinović koja je, takođe, jedna od žrtava masakra. Ovaj status našao se na memorijalnoj Fejsbuk stranici koja je posvećena nedužnim žrtvama.

- "Četiri meseca. Kada gledam fotografije i snimke Ane, Eme, Kaće, Andrije, Angeline, Adriane, Bojane, Mare, Sofije i Dragana, vidim život, vidim radost, vidim ljubav, i verujem da bismo svi želeli da ih tako, ne samo upamtimo, već i da ih se sećamo i da ih živimo upravo tako". (u potpisu - Starija sestra Katarine Martinović) - napisano je u objavi koju je podelio Kobiljski danas, 3. septembra kada je tačno četiri meseca od krvavog pira u školi na Vračaru.

Uz ovo objavu stoji fotografija devetoro ubijene dece i školskog čuvara, koje je osumnjičeni dečak ubica kobnog dana ubio iz očevog pištolja u školi, a zatim se predao policiji.

Četiri meseca je prošlo od zločina, a 10 nevinih žrtava nikada ne sme biti zaboravljeno. Deca su likvidirana u školi, u učionici na času istorije i hodniku. Na njih je pucao takođe učenik "Ribnikara", koji je u to vreme imao 13 godina zbog čega ne može da odgovoara pred sudom.

Autor: