AKTUELNO

Strahinja Stojanović (30), Beograđanin blizak kavačkom klanu, ubijen je pre tačno tri godine, u eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod njegovog "BMW-a" na Novom Beogradu. U tom trenutku, sa njim u vozilu je bila i njegova devojka, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (48). I nakon tri godine, ubica je u bekstvu i uspešno izmiče policiji, a Sonja je otišla iz Srbije i na društvenim mrežama objavljuje potresne poruke posvećene njenom ubijenom momku.

Smrtonosna bomba je aktivirana 13. septembra 2020. godine u Ulici Omladinskih brigada. Eksplozivna naprava bila je podmetnuta ispod njegovog sedišta, pa je samo on 13. septembra 2020. godine dignut u vazduh, iako je u trenutku napada s njim bila i njegova devojka Kolumbijka Sonja Suaerez Gomez.

Mnogobrojni svedoci eksplozije ostali su šokirani i ispričali su da su mislili da zidovi oko njih padaju dok nisu shvatili šta se dogodilo. Nakon toga ugledali su raznet BMW na kolovozu, a onda su čuli i ženu kako vrišti i nekoga doziva.

Imao je debeo dosije

Nekoliko minuta kasnije javnosti je bilo poznato ko se nalazio u raznetom automobilu - Strahinja Stojanović, koji iza sebe ima debeo dosije i njegova devojka Kolumbijka Sonja Suarez. Ona je držala Stojanovićevu glavu u krilu, grleći ga, sve dok nije došla Hitna pomoć.

Foto: Privatna arhiva

Ona u eksploziji nije povređena, ali je Stojanović, iako ostao bez obe noge, bio svestan do dolaska Hitne pomoći, međutim ubrzo je podlegao stravičnim povredama.

Policija je pregledom kamera i detaljnom istragom, nedelju dana nakon likvidacije kao osumnjičenog označili Milivoja Lovrenovića iz Velike Gradiške, koji se i danas nalazi u bekstvu, a za njim je raspisana i poternica.

Ko je Stojanović?

Ubijeni Stojanović bio je poznat policiji, hapšen i osuđivan više puta, a dovodio se i u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Njegovo ime je počelo nezvanično da se provlači kroz istragu ubistva beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je zastupao Luku Bojovića. Uprkos tome što nikada zvanično nije precizirana njegova umešanost, pričalo se da je on potencijalni izvršilac i da se nakon zločina pritajio van granica naše zemlje...

Foto: Avaz.ba/Instagram.com

Navodno je bio blizak i ekipi osuđenoj za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Povezivao se sa ljudima iz kavačkog klana i slovio je za nekoga ko se priklonio kavačkom ogranku u Beogradu.

Iako motiv nikada nije saopšten, od početka se spekulisalo da je Stojanović još jedna u nizu žrtava krvavog obračuna škaljarskog i kavačkog klana, a da sukob datira još od ubistva advokata Ognjanovića. Kao nalogodavci ubistva Stojanovića u medijima su se pojavljivali Filip Korać i Luka Bojović, ali je to ostalo samo na spekulacijama.

Ubica preko fotografija Kolumbijske locirao Strahinju?

Sonja Suarez je od likvidacije Stojanovića odmah počela da izaziva veliku pažnju javnosti - 15 godina starija lepa Kolumbijka osvojila je srce mladića iz srpskog podzemlja.

Ona je kroz celu njihovu vezu javno objavljivala njihove zajedničke fotografije, te se nakon likvidacije pojavila sumnja da je upravo zbog toga egzekutoru bilo lakše da locira Stojanovića.

Kolumbijka, koja u eksploziji nije povređena, iako je bila na mestu suvozača, bila je u Srbiji neko vreme nakon Stojanovićevog ubistva kako bi dala izjavu u tužilaštvu kao očevidac zločina, a nakon što je to uradila ona je napustila zemlju.

Ona je u tužilaštvu navela kako se Stojanović nije krio, kako su svuda išli nesmetano, kao i da se nije plašio za svoju bezbednost.

Ubica i dalje u bekstvu

Milivoje Lovrenović je otkriven na snimcima koje je policija pregledala nakon likvidacije. Inspektori su na njima primetili čoveka na električnom biciklu koji im je bio sumnjiv. Upornim češljanjem video-zapisa pronašli su jedan koji je zabeležen sa splava, pored kojeg je osumnjičeni bacio bicikl u reku i presvukao se.

Milivoje je eksplozivnu napravu velike razorne moći ispod Stojanovićevog vozila najverovatnije postavio u noći između 12. i 13. septembra.

Zatim ga je pratio na električnom biciklu i to od Strahinjinog stana na Galenici, koji se s devojkom iz Kolumbije Sonjom Suarez Gomez uputio na auto-trke na Ušću, do ulice Omladinskih brigada, trasom dugom osam kilometara, gde je na kraju preko mobilnog telefona aktivirao bombu.

Lovrenović je posle likvidacije Stojanovića najverovatnije odmah pobegao u Bosnu i Hercegovinu, a zatim u Hrvatsku. Spominjalo se da je nakon toga pobegao i da se krije na području Španije.

Ipak, njegova lokacija već tri godine nije poznata i on uspešno izbegava hapšenje.

Lovrenović je imućni ugostitelj iz Gradiške, koji je takođe odranije poznat nadležnim organima. Njegovo ime se povezivalo sa brojnim likvidacijama, ali nikada nije optužen za neko teže krivično delo.

#Strahinja Stojanović

#Ubistvo