AKTUELNO

Kraj 2023. godine obeležilo je to što je ukinuta presuda za ubistvo Zoranu Marjanoviću, koji se teretio da je ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, kao i da se sve sada vraća na početak, da je zakazano novo suđenje, jer su pali ključni dokazi, rekla je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, novinarka Antonela Jelić.

- On je prvobitno bio osuđen na 40 godina zatvora, međutim, važno je da će pripremno ročište biti 14 februara, biće zatvoreno za javnost, i tu će se izneti predlozi za svedoke i nove dokaze, a 19. marta se očekuje i prvo prijavljivanje Zorana Marjanovića kada će on izneti odbranu i ono će biti otvoreno za javnost - rekla je Jelić.

Jelić je rekla da su njegovi advokati rekli da su spremili nove dokaze i nove svedoke i da su uvereni da će presuda biti oslobađajuća.

Foto: TV Pink Printscreen

Trivun Ivković, bivši upravnik zatvora, rekao je da sve predugo traje, ali da se nada da će Sud svoju odluku koju je doneo prvobitno braniti i pokušati da ga ponovo osudi.

- Bez obzira što Sud sudi na osnovu baze činjenica i dokaza, tu je i sudija koji treba da proceni situaciju - rekao je Ivković.

Jelić je takođe podsetila i na slučaj Duška Šarića i njegovu dobrovoljnu predaju srpskoj policiji, i dodala da se on samovoljno stavio na raspolaganje pravoslavnim organima Srbije.

- Čuli smo i njegovog branioca Dragoslava Baćovića koji se oglasio i potvrdio da se on dobrovoljno predao. On je saslušan i određen mu je pritvor koji je zapravo u julu 2022. izrečen. Ono što je interesantno jeste da je bio na poternici, a kada se predao sa njim se predao i Milan Vučinić, istog dana i isto mu je određen pritvor od 60 dana - rekla je Jelić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, on se tereti da je bio deo organizovane kriminalne grupe koju je predvodio njegov brat Darko Šarić, za švercovanje kokaina. Dodaje da se suđenje nastavlja, da je optužnicom obuhvaćeno još 12 osoba.

- Takođe je važno da je njegov advokat rekao da će videti koje mere će preduzeti u daljem toku postupka i suđenja - rekla je Jelić.

Autor: