AKTUELNO

Tokom prvih sedam dana 2024. godine u Srbiji su se dogodila tri brutalna ubistva.

Dragomir Jevtić Gile brutalno je pretučen u novogodišnjoj noći.

Njega su, kako se sumnja, pretukli N. G. (19) i A. B. (21). Kako je za Telegraf.rs rekao Dragomirov brat, oni su ga sačekali i pretukli, odneli iza istorijskog arhiva i bacili, ostavili ga da se smrzava celu noć.

Dragomir je posle sedam dana borbe za život preminuo na Božić.

N. G. (19) i A. B. (21) uhapšeni su u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Pančevu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda usled čega su doveli u opasnost život oštećenog Dragomira. Međutim, s obzirom na to da je podlegao povredama, slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo i mladići se terete za ubistvo.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva

Oni su Dragomiru kobne noći zadali biše udaraca rukama i nogama, a potom njegovo telo ostavili iza zgrade Arhiva. Tu ga je pronašla Hitna pomoć.

Izbola muža pred decom

Majka petoro dece Mirjana Lazović (37) je 4. januara nožem izbola svog supruga Ratka (48) u selu Branešci kod Čajetine.

Ona se sumnjiči da je muža, nakon verbalne rasprave, ubola nožem u leđa. Ubistvo je, navodno, počinila pred dvoje dece.

Foto: RINA

Policija ju je zatekla na licu mesta i odmah je lišila slobode.

Mirjana je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Užicu rekla da se ne seća momenta ubistva i da joj je "taj deo sećanja pomračen".

Naloženo je njeno psihijatrijsko veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li je u trenutku ubistva bila u stanju uračunljivosti.

Ubio brata sekirom

Stravičan zločin dogodio se na Badnje veče, kada je Ninoslav Dž (27) u selu Držanovac kod Žitorađe sekirom ubio svog brata Stefana (21).

Stefan i Ninoslav živeli su u istoj kući sa svojim suprugama, decom i babom. Otišli su po badnjak 6. januara, kako običaji nalažu. Međutim, kada su se vratili kući, došlo je do svađe. Oni su se potukli, a naposletku je došlo do krvoprolića, kada je Ninoslav dohvatio sekiru i ubio brata.

Foto: društvene mreže

U trenutku ubistva, u kući su bili svi ukućani braće.

Kako je ispričala supruga ubijenog, nije uspela da spreči zločin. Ninoslav je prvo izvukao nož na prijatelja, a kada je on pobegao, krenuo je na brata. Stefan je uspeo da mu oduzme nož, ali je Ninoslav onda uzeo sekiru i udario ga u glavu.

Do konflikta je došlo jer su obojica braće sa sečenja badnjaka došla pripita. Ninoslav se prvo posvađao sa Stefanovom suprugom. Spominjao je svoju pokojnu majku i optuživao je da ju je tukla. Njegov brat hteo je da izbegne svađu i sklonio se u staru kuću, ali je brat krenuo za njim. Sve se, potom, odigralo u dvorištu. Bilo je toliko brzo, da niko nije stigao da reaguje.

Kada je Ninoslav brata udario sekirom u potiljak, Stefan je samo pao. Brat je, onda, seo pored njega i počeo da plače.

Njemu je određen pritvor do 30 dana.