AKTUELNO

Nakon što je 17-godišnji učenik tri puta ubo nastavnicu Saru Kampiljo (57) u školi u Varesu, ona je operisana, a kada se probudila nakon zahvata, prvo je pitala za zdravlje dečaka.

Nesrećna žena se i dalje nalazi u bolnici na odeljenju hirurgije, a prvo što je uradila nakon što se probudila iz anestezije upitala je doktore i sestre za dečaka.

"Kako je dečak, da li se povredio? Gde je sada", upitala je.

"Nastavnica je bila iscrpljena, pod delovanjem opijata i još uvek šokirana onim što se desilo, svesna svega. Ali, kada se probudila, prvo je tražila da sazna zdravstveno stanje dečaka koji ju je napao", rekao je Đovani Kolombo, menadžer Enaipa, škole u kojoj se desio incident.

Nastavnica je samo obaveštena da je dečak dobro, ali joj nije rečeno gde se trenutno nalazi.

Mladić je optužen za pokušaj ubistva i trenutno je u zatvoru za maloletnike Bekarija u Milanu.

Kako italijanski mediji navode, dečak je nožem "skakavac" tri puta ubo nastavnicu u leđa, a već duže vreme je bolovao od bipolarnog poremećaja i depresije.

Nakon što joj je naneo teške telesne povrede sačekao je policiju prilikom čega je bio "izuzetno miran".

Motiv napada i dalje nije poznat ali se pretpostavlja da je u pitanju nagomilana tenzija iz prethodnog perioda, piše Fanpage.

Napadnutoj profesorki pomogla je njena koleginica Gabrijela koja je odmah zaustavila krvarenje.

"Sve se odgiralo tako brzo, nismo ništa primetili dok se nije srušila, dečak je odmah pobegao kao raketa. Srećom, prošla sam obuku prve pomoći i zaustavila krvarenje", rekla je Gabrijela.