AKTUELNO

Ubrzo potom začuli smo detonacije, eksplodirali su bojleri u više stanova. Deca su plakala a mi nismo imali izlaz. Varničilo je na sve strane.

Noćašnja drama u Ulici čačanski partizanski odred trajala kao večnost, jer zbog zapaljenih električnih brojila, koja se nalaze na samom ulazu u zgradu, stanari nisu mogli da napuste stanove, pa su spas čekali na terasama.

- Bilo je jezivo, probudile su nas detonacije, a kada smo pokušali da izađemo iz stana, u hodniku nas je dočekao dim koji davi i štipa. Sa ćerkom i njeno dvoje male dece na terasi smo čekali spacioce, nama se to činilo kao čitava večnost. Najstrašnije je što zgrada koja ima šest spratova nema protivpožarne stepenice, bilo je jezivo, deca su istraumirana - priča Zoran Grujović, vlasnik jednog od 28 stanova koliko ih ima u tom ulazu.

Prema njegovim rečima, nešto pre ponoći došlo je do požara na strujomerima, koji se nalaze u prizemlju, na samom ulazu u zgradu koja ima šest spratova.

Ubrzo potom smo začuli detonacije, eksplodirali su bojleri u više stanova. Deca su plakala a mi nismo imali izlaz. Varničilo je na sve strane. Čuli smo komšije koje dozivaju u pomoć iz zgrade, a spolja smo čuli dozivanje ljudi. Ubrzo su stigli vatrogasci, kada su ugasili vatru na strujomerima, potom isključili struju i vodu, napustili smo stanove – priča ovaj Čačanin koji je noć sa porodicom proveo u komiluku.

- Kada se sve okončalo, nas nekoliko stanara smo sa vatrogascima i policijom krenuli u obilazak stanova, jer u zgradi ima nekoliko starih koji žive sami. Jednu staricu smo jedva probudili, verovatno pod terapijom, čitavu dramu je prespavala. Lupali smo na vrata, čak smo imali ideju i da obijemo stan. U stanu ove žene je takođe eksplodirao bojler, po podu je plivala voda – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, svi stanari uz ulaza su iz bezbednosnih razloga noć proveli kod rođaka i komšija, a u svoje stanove će moći da se vrate kada se uključe voda i struja.

Autor: