AKTUELNO

Doktoru M. M. koga su čak tri porodilje optužile za akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Viši sud u tom gradu produžio je pritvor za još 30 dana, prenosi Blic.

Viši sud u Sremskoj Mitrovici je dana 18. 3. 2024. godine, odlučujući po predlogu VJT Sremska Mitrovica, doneo rešenje posl. br. KPP 6/24 kojim je produžen pritvor osumnjičenom M.M. iz Rume, zaposlenom u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, osnovom člana 211 stav 1 , tačka 3 - zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela i tačke 4 ZKP - uznemirenje javnosti, koje može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi iz čl. 259 stav 2 KZ u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći iz člana 251 stav 1 KZ - rečeno je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici uz napomenu da pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 30 dana, odnosno najduže do 18. aprila ove godine.

Podsetimo, čak tri porodilje su optužile doktora M. M. za užasno akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Dve od njih su doživele ono najgore - smrt bebe usled porođaja - a porodilja Marica Mihajlović (26) je o tome i javno govorila.

Sve je počelo od Marice Mihajlović koja je svoj slučaj najpre detaljno opisala na "Fejsbuku" kako bi upozorila druge žene. Ispričala je sve: od prijema, do smrti tek rođene bebe.