AKTUELNO

Srećko S. (20), Saša S. (20) i Dalibor P. (22), trojica su osumnjićenih za brutalno prebijanje i silovanje penzionera iz Mladenovca, Stanimira Brajkovića (74) u zatavoru Padinska skela u Beogradu!

Istragu protiv njih, podsetimo, vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu koje ih sumnjiči za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Na predlog tužilaštva, posle saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Prema naredbi za sprovođenje istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara ove godine, kada je nesrećni penzioner preminuo psihički, fizički i seksualno zlostavljali Stanimira Brajkovića. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, stravično mučili čoveka i to zbog toga što mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Foto: Društvene mreže

- Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P., kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Foto: Društvene mreže

Ubijeni čovek je, kako se navodi, 3. februara bio na pregledu, ali najverovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, već je prema nezvaničnim informacijama izjavio da je sam pao. Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada, kako se sumnja osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom.

- Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija S.B. preminuo - potvrđeno je iz tužilaštva.

Foto: Društvene mreže

Kako je objasnio, Srećku S. i Saši S., koji još nisu navršili 21 godinu života po zakonu preti maksimalna kazna zatvora do 20 godina, dok Daliboru P. koji ima 22 godine zbog teškog ubistva preti doživotna robija.

U zatvoru u Padinskoj skeli, kazne koje su im izrekli prekršajni sudovi, služili su i ubijeni penzioner iz Mladenovca, kao i trojica osumnjičenih za njegovo ubistvo.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ranije je saopšteno da je upravnik zatvora u Padinskoj skeli smenjen i prebačen na drugo radno mesto, kao i da su protiv sedmoro zaposlenih pokenuti disciplinski postupci.

Autor: