AKTUELNO

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njen nestanak prijavio je istog dana suprug, Zoran Marjanović kome se ponovo sudi za ovo ubistvo.

Marjanović je prvostepenom odlukom osuđen na 40 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ovu odluku ukinuo i proces je vraćen na početak.

Motiv je do danas ostao misterija.

Inspektorima koji su radili na slučaju, kako su tada govorili, Zoran je od početka bio sumnjiv. Navodno su tvrdili da nije imao nikakvu reakciju kada mu je supruga nađena mrtva u kanalu i da je zverski ubijena.

Prema njihovim navodima, upravo rakva njegova reakcija je odmah probudila sumnju u njegovu umešanost.

Zoran je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Foto: TANJUG/BOJAN STEKIĆ, PINK.RS/SRĐAN K.

Nestanak pevačice prijavljen je u subotu 2. aprila. Njen suprug je obavestio policiju, nakon čega je organizovana potraga po nasipu, gde je Marjanović prijavio da ju je poslednji put video.

Dan kasnije, u nedelju 3. aprila, Jelenin suprug je doveden u policijsku stanicu na Bulevaru despota Stefana da da izjavu.

- Saslušanje je počelo oko 10 sati. Inspektori u tom momentu nisu imali saznanje o Jeleninoj sudbini. Dok je trajao razgovor s Marjanovićem, on je sve vreme bio nervozan, ali je sarađivao s inspektorima i odgovarao na svako postavljeno pitanje. Nekoliko sati kasnije policija je dobila potvrdu s terena da je nađeno telo pevačice i da je ona ubijena - ispričao je tada za medije izvor upućen u istragu i dodao:

U tom momentu se za policajce desila potpuno neočekivana situacija. Marjanoviću je saopšteno da mu je supruga ubijena, ali je on tu vest primio potpuno hladnokrvno. Inspektor je naveo da je Jelenina glava izmrcvarena od udaraca i da je svirepo ubijena, ali je Marjanović i tada ostao potpuno ravnodušan. Nije pustio ni suzu, bio je hladan kao led.

​Jelena Marjanović je, inače, kobnog dana na nasipu bila sa mužem i ćerkom Janom. Pevačica je otišla na trčanje, ali se nije vratila, nakon čega je njen suprug prijavio nestanak.

Zoran Marjanović je pre više od godinu ipo dana osuđen za ubistvo supruge na maksimalnu kaznu, ali je Apelacioni sud nakon žalbe ukinuo je prvostepenu presudu. Ponovljeno suđenje u Višem sudu počelo je pre mesec dana.

Autor: