AKTUELNO

Posle 10 dana opsežne potrage za Dankom Ilić (2) iz Bora, u četvrtak ujutru stigla je jeziva vest da je devojčica ubijena, a sve nade da će biti pronađena živa i zdrava, zauvek su ugašene.

Radnici "Vodovoda" Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, priznali su da su ubili devojčicu automobilom, a potom telo bacili na deponiju. Međutim, dva ključna su i dalje misterija - gde i kako je skriveno telo Danke i kako je ubijena.

Policija i danas nastavlja detaljnu potragu za telom ubijenog deteta, a osumnjičeni su policiji rekli kako su dva dana nakon ubistva otkopali telo i zakopali ga na drugo mesto.

Podsećamo, istraga je utvrdila da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Pojavila se fotografija vozila "fijat panda" koju su zabeležile kamere za video-nadzor, a za koje se sumnja da je udarilo devojčicu.

Kako se vidi na fotografiji, ona je zabeležena 26. marta, na dan kada je Danka Ilić nestala, u 13.35 časova i 35 sekundi u Ulici Radomira Putnika. Kasnije je zabeleženo da se vozilo parkiralo u 13.50 ispred kuće kod koje je bila Danka Ilić, što se poklapa s vremenom njenog nestanka.

Pas Zigi bio na tragu zločina

Akciji potrage u kojoj je učestvovao veliki broj policije, vatrogasaca, žandarmerije, a akciji se priključio i čuveni policijski pas Zigi koji je u jednom momentu došao do puta gde je Danka udarena automobilom, stao i zalajao.

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO, PRIVATNA ARHIVA

"Već drugog dana istrage su oni bili osumnjičeni!"

Majorka policije Bojana Pjanović Otović otkrila je kako je policija posumnjala da su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić bile u beloj "pandi". Podsetila je da je istraga paralelno i u kontinuitetu išla u nekoliko pravaca.

- Informaciju smo već drugog dana imali da su oni osumnjičeni. Radeći analizu vozila koji su prolazili tuda i nakon obavljenog razgovora sa majkom, koja je zapazila dok je tražila dete belo vozilo marke "panda". Analizom, proverama, konstatovali smo da se radi o vozilu JKP Vodovoda - rekla je Pjanović Otović gostujući na RTS-u.

Foto: TV Pink Printscreen, Privatna arhiva, Google maps

Ovako su osumnjičeni pali na poligrafu

Vozač automobila smrti, Dejan Dragijević, kako je saopštio je MUP, imao je "odloženu reakciju", stručnjak za poligrafsko ispitivanje Mirsad Mehmedović objasnio šta to znači.

Mehmedović je objasnio da su obojica "pala" na poligrafu, a da zakasnela reakcija znači da vozač nije reagovao na relevantno pitanje, već na neko naknadno ili prethodno – pitanje koje je bez važnosti za samu istragu. Poligrafista koji je vršio ispitivanje je na ovo bio pripremljen, zahvaljujući eksperimentalnom testu koji se vrši pre poligrafskog ispitivanja.

Jurić se oglasio nakon saznanja o ubistvu Danke Ilić

Foto: Foto/MUP Srbije, Univerzum HD Media/N.M.

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić prvi put se oglasio nakon što je javnost saznala da je nestala Danka Ilić (2) ubijena.

- Jasno sam govorio da se plašim i da čudo mora da se desi da se devojčica nađe živa. Svi smo iščekivali čudo nakon snimka iz Austrije, za mene je to bila slamka spasa za koju sam se hvatao, ali jesam sumnjao da će se epilog desiti tamo gde je devojčica i nestala - rekao je Igor Jurić.

Ministar Gašić otkrio najjeziviji detalj

Osumnjičeni za ubistvo devojčice krili su onesvešćenu Danku u gepeku, dok su lagali zabrinutog oca koje je tražio da je nisu videli. U 13.57 sati zaustavio otac devojčice iz automobila i pitao da li su videli devojčicu.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Oni su odgovorili negativno - rekao je ministar policije Gašić.

On je rekao i da su osumnjičeni još drugog dana dovedeni i poligrafski ispitivani.

- Vozač automobila je imao zakasnelu reakciju na poligrafsko ispitivanje. Suvozač je odmah reagovao. Istog dana su oduzeta sva tri automobila, znači njihova dva privatna automobila i službeni automobil iz kojeg su naši forenzičari uzeli sve ono što im je bilo potrebno da bi mogli da urade ispitivanje. Automobil je bio pun alata, rezervnih delova... Imamo saznanja da se jedan od njih vratio 28. aprila i telo prebacio na drugu lokaciju. Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu - istakao je Gašić.

Autor: