AKTUELNO

Najbolji prijatelj nestalog Filipa Urumovića (21), Lazar (26), izvršio je samoubistvo u mestu Klenak odakle je Filip prošle godine nestao bez traga, piše Kurir.

- Lazar je izvršio samoubistvo vešanjem u dvorištu svoje kuće, a njegovo telo pronađeno je u ponedeljak - kaže naš izvor.

Informaciju o tome da su Filip, koji je nesta pre četiri meseca, i sada pokojni Lazar bili nerazdvojni prijatelji potvrdio nam je i Filipov deda Branko Jankovski, koji je istakao da su njih dvojica bili kolege i da su često provodili vreme zajedno.

- Znam da se Filip družio sa njim, radili su zajedno u firmi. Pre nego što je Filip nestao bili su stalno zajedno. Ja znam tog momka, kažu svi da je bio fin i pristojan, zaista ne mogu ni da pretpostavim šta bi mogao da bude razlog da digne ruku na sebe - kaže Branko i dodaje:

- Ja bih voleo da je on ostavio neko oproštajno pismo, da nam kaže zašto je to uradio, a možda bi nam otkrio nešto što nije smeo da kaže da pomogne i ostavi nam neki trag koji bi na možda doveo do mog Filipa.

Meštani Klenka, mesta kod Sremske Mitrovice, u kom su živeli Urumović i mladić koji je digao ruku na sebe, kažu da ih uznemiruje činjenica da je jedan prijatelj misteriozno nestao, a drugi pronađen mrtav i da sumnjaju da nešto veće stoji iza svega.

- Plašimo se da neko nešto krije. Žao nam je tih momaka, prevelika je ovo slučajnost, ali verujemo da će policija da sve razreši, da nećemo više da slušamo ovakave vesti o mladima u našem selu - kažu nam uznemireni meštani.

Aktivan broj

Kako nezvanično saznajemo, otkriveno je da je Filipov broj tefona bio aktivan na društvenoj mreži "Viber" 15. marta ove godine. - Proverava se da li je komunicirano sa nekim sa tog broja, kao i da li je možda bio u kontaktu sa Lazarom. Imam saznanja da istraga traje i da se intenzivno radi na Filipovom slučaju - kaže nam Branko i dodaje: - Voleo bih i da se u cilju istrage veštači lazarov telefon, da bismo možda otkrili da je bar jedan od njih dvojice živ!

Filip Urumović je, da podsetimo, nestao 20. novembra prošle godine iz sela Klenak, a do sada je pronađen samo njegov automobil, i to otključan, kod obližnjeg mosta.

- Nakon njegovog nestanka proverene su sve kamere i ni na jednom snimku se ne vidi da je Filip skočio u reku i zato je ta mogućnost malo verovatna. Njegovi najbliži veruju u dve opcije, da je napustio sve i otišao negde da živi zbog eventualnih problema ili da je otet i da mu je možda neko i naudio - kaže naš izvor.

U tenutku kada je Urumović nestao, njegov deda je bio u poseti svojoj porodici u Severnoj Makedoniji, a Filip je babi rekao da ide do prodavnice da kupi cigarete, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Foto: Nestali Srbija

- Ubeđeni smo da ne bi naudio sebi, zato verujemo i nadamo se da je živ - rekli su njegovi prijatelji ranije za medije.

Još jedna misterija desila se u vezi sa nestankom Filipa Urumovića. Naime, 2. februara ove godine stigla je vest da je Filip pronađen, nažalost, mrtav. Međutim, tu informaciju istog dana demantovali su iz Urumovićeve porodice, ali i iz policije, a portal "Nestali Srbija", koji je tu informaciju objavio, izvinio se na grešci.

- Iskreno se izvinjavamo zbog nedavne greške u našem saopštenju u vezi sa nestalim mladićem, Filipom Urumovićem. Nažalost, do nesporazuma je došlo usled neistinite dojave o smrti od strane osobe koja je prijavila nestanak, što je dovelo do objave pogrešne informacije o smrti mladića - navedeno je tada u saopštenju organizacije "Nestali Srbija".

Autor: