AKTUELNO

Brat i otac D.D., jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, uhapšeni su zbog sumnje da su mu pomogli da sakrije telo devojčice, saznaje Tanjug nezvanično.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

J.S. i D.D., osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Foto: PRIVATNA ARHIVA/DRUŠTVENE MREŽE

Tužilaštvo navodi da je D.D. tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu.