AKTUELNO

U naletu ljubomore i besa Blagoje je potegao pištolj, pa je upucao nesrećnu ženu u glavu, a sebe u grudi!

Blagoje Bratić (61) iz Kule prekjuče je ubio ljubavnicu Radu Đukić (50) u svojoj kući, a zatim je presudio i sebi!Pomahnitali Bratić nije mogao da podnese to što je Rada, posle kraće veze s njim, odlučila da se vrati mužu!

Radin prijatelj iz Kule ispričao nam je da je ona radila u Bratićevom pogonu za proizvodnju natur-vreća za brašno, koji se nalazi u dvorištu Blagojeve porodične kuće.

- Blagoje i Rada su pre oko četiri meseca započeli vezu, a ona je ubrzo potom ostavila muža Jovana Vukovića i preselila se kod ljubavnika. Međutim, na nagovor sina (28), Rada se nedavno vratila mužu, ali je nastavila da radi kod Blagoja - priča ovaj Kuljanin.

Prema njegovim rečima, Rada je u nedelju po podne otišla od kuće, a pošto se nekoliko sati nije vraćala, sin je pošao da je traži kod Bratića. Ispred kuće je zatekao Bratićev "golf" i spuštene roletne na prozorima do ulice, a dvorišna vrata su bila zaključana.

Mladić se tokom večeri nekoliko puta vraćao do Bratićeve kuće, a onda je oko 22.30 pozvao policiju i prijavio majčin nestanak. Policija, međutim, nije odmah reagovala jer je prošlo malo vremena od kada je poslednji put viđena.

- Sin je zato pozvao svog prijatelja policajca, koji je s njim došao do Bratićeve kuće, podigao roletne i uperio baterijsku lampu u sobu. Na podu je ugledao dva tela i pištolj. Odmah je obaveštena policija, koja je provalila u kuću, obavila uviđaj i tela uputila na obdukciju - priča Radin i Jovanov prijatelj.

Inače, Bratić je u Kulu došao pre tri godine iz BiH, gde se takođe bavio proizvodnjom natur-vreća. Komšije kažu da je bio čudan i da se nije družio sa meštanima.

- Pogon mu je radio u dve smene, svaki dan, i vikendom i praznicima. Bilo mi je neobično što nije radio u nedelju, kad se dogodila tragedija. Poznavao sam i Radu dok je nekoliko meseci živela s njim, a i viđao sam je pre toga kad je biciklom dolazila na posao. Blagoje je izgubio glavu za njom i nije mogao bez nje - kaže komšija.

On dodaje da je Blagoje živeo sam jer mu je žena odavno umrla u BiH, a ćerka mu je živela u Veterniku kod Novog Sada.

Blagojev rođak nam je ispričao da je Rada pre mnogo godina došla u Kulu iz Šipova u BiH, a zatim se udala za fudbalera Jovana Vukovića, beka kulskog Hajduka, poznatog u tom kraju kao Žabac.

- Rada je bila lepa, zgodna i druželjubiva. Jovan i ona su radili u jednoj kulskoj pržionici kafe, a ona je potom otišla na privremeni rad u Italiju, dok je Jovo počeo da radi u Kompaniji "Rodić MB". Rada se zatim vratila u Srbiju, gde je počela da radi za Bratića i započela vezu s njim, koja se završila tragedijom... Jadan Jovo, šta je doživeo - priča očajni rođak Vukovića.

#Ljubomora

#Ubistvo

'