AKTUELNO

Upucao bračni par nakon svađe njihove maloletne dece.

Zoran Grujić (49) pucao u bračni par Stanišu i Katarinu J. nakon svađe njihove maloletne dece.

- Zoran je došao kod nas zbog sukoba dece, a onda je pucao na moju ćerku Katarinu i zeta Stanišu. Pričali smo najnormalnije, onda je ustao i krenuo ka vratima! Uperio je pištolj prvo u mog unuka, pa se predomislio, a zatim mi je upucao ćerku, pa zeta, koji je telefonom razgovarao s policijom, a zatim i na mene, ali me je promašio -

Ovako je na početku ispovesti za naš list rekla Slavica I., majka Katarine J. (43) i tašta Staniše J. (40), koji su i nedelju ranjeni u njihovom stanu u ulici Goce Delčeva u Zemunu. Kako smo saznali, Zoran je u stan supružnika došao posle dečje tuče između njegovog šestogodišnjeg sina i jedanaestogodišnjeg sina Katarine i Staniše.

Napadač ima dvoje dece

U stanu Grujića zatekli smo Zoranovu suprugu, ali ona nije želela da govori za medije. - Moj sin je povređen, povrednu listu smo predali policiji. Imam malu bebu u kući, ne žalim da pričam - poručila je Zoranova supruga. Inače, kako smo saznali, Zoran je fudbalski menadžer, a komšije za njega imaju samo reči hvale.

- Ćerka Katarina i ja posmatrali smo mog unuka kroz prozor kako se igra loptom sa drugom decom. Bilo je sve u redu i ponašao se najnormalnije. Sklonile smo se s prozora i nije prošlo ni pet minuta, a moj unuk je uleteo u stan i ponavljao: „Uradio sam nešto loše.“ Počele smo da ga grdimo kako bismo ga uplašile, rekle smo da će doći policija da nas bije ili neko od roditelja. Nije prošlo ni 20 minuta, a neko je zvonio na vrata. Pogledali smo na špijunku i videle nepoznatog muškarca. Odmah smo pretpostavile da je otac nekog deteta. Pustili smo ga u stan, najnormalnije je seo, pričali smo i u međuvremenu je došao moj zet. Staniša je takođe grdio mog unuka, a zatim je uzeo telefon i otišao u drugu sobu da zove policiju. Sve je delovalo u redu. Tada je zet pitao policiju: „Da li da mi da dođemo kod vas ili ćete vi doći?“. Policajac mu je rekao da oni dođu u stanicu. Nakon što je to Zoran čuo, bez reči je krenuo ka izlazu - kaže Slavica I., svedok pucnjave.

Kako ona kaže, tada je nastao haos, jer nisu ni sanjali da će pucati na njih.

- Krenula sam za njim da ga ispratim, misleći da ide po svog sina kako bismo svi otišli u policiju. U tom trenutku, Grujić je izvadio pištolj, za koji sam mislila da je igračka. Prvo je uperio pištolj u mog unuka, ali se predomislio. Kada je naišla moja ćerka Katarina, pucao joj je u nogu. Za to vreme, moj zet je i dalje u drugoj sobi pričao s policijom. Pojavio se i on, još držeći slušalicu i pričajući s policijom, a Zoran mu je pucao u nogu. Moj zet je u slušalicu počeo da viče: "Ovaj nas ubi, upucao nas je, dođite brzo, zovite Hitnu". Pucao je i na mene, ali me je promašio, a nakon toga je pobegao - ispričala je baka dečaka koji se potukao sa sinom napadača.

Sin povređenih veoma problematičan

Prema nezvaničnim informacijama, sin ranjenih supružnika je problematičan, zbog čega su ga upisali u drugu školu. - Oni su ovde u Goce Delčeva nekoliko dana, dok ne upišu svog sina u školu. Navodno, toliko je problematičan, pa su morali da ga upišu u drugu školu, a inače su prijavljeni na adresi u Zemunu - ispričao je jedan od poznanika porodice Staniše i Katarine J.

Prema nezvaničnim informacijama, Stanišin i Katarinin sin je pretukao Zoranovog sina, a sukob je nastao zbog "skidanja gaća“.

- Njihov sin je inače problematičan dečak i stalno pravi haos, poprilično je neobuzdan. Bilo je tu više dece, igrali su se u parkiću, a navodno je Stanišin sin krenuo da skine gaće Zoranovom detetu, koji se pobunio. Nakon toga, Stanišin sin je pretukao dvostruko mlađe Zoranovo dete, i to poprilično jako. Nije nimalo bilo naivno - ispričao je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, policija je uhapsila Grujića, koji je pucao na Katarinu i Stanišu J., a i tereti se za krivično delo izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Ranjeni supružnici su zadobili prostrelne rane u predelu nogu, ali su srećom lakše povređeni i pušteni su na kućno lečenje. Nisu želeli da govore za medije.

#Pucnjava

#fudbal

'