AKTUELNO

Protiv Zorana Marjanovića podignuta optužnica zbog ubistva supruge Jelene Marjanović.

Protiv Zorana Marjanovića podignuta je optužnica. Optužnica je podneta podneta Višem sudu koji će je dostaviti na odgovor Marjanovićevim advokatima, pre nego što odluči da li će je potvrdititi.

U Tužilaštvu je dosad saslušan veliki broj svedoka koji su govorili o odnosu između Zorana i Jelene, ali i gde su primetili osumnjičenog i žrtvu kobnog dana.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Podsetimo, pevačica Jelena Krsmanović (33), prema zvaničnoj verziji, ubijena je 2. aprila 2016. između 16.47 i 17.20 sati, sat vremena pošto se navodno odvojila od supruga i ćerkice Jane (5). Monstruozno ubistvo dogodilo se na svega 550 metara od mesta gde su, prema verziji njenog muža, on i ćerkica stajali, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Pevačicin nestanak prijavljen je tek nekoliko sati pošto je Marjanović primetio da je nema, a njeno telo pronađeno je tek sutradan, posle 20 sati potrage. Nakon opsežne policijske istrage (duge čak 17 meseci) kao glavni osumnjičeni za ubistvo uhapšen je Zoran Marjanović.

On se od hapšenja u septembru 2017. godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti, a pritvor mu je u utorak ponovo produžen za još 30 dana.

Prema optužnici Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom.

Međutim iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom. Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Međutim Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smtri Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

#Zoran Marjanović

'