AKTUELNO

Iako je proveo deset meseci iza brave i nije bio u mogućnosti da radi, Zoran Marjanović (40), optužen za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), po izlasku iz pritvora živi ko tajkun - na visokoj nozi, piše Srpski telegraf.

Zoran i njegova porodica plaćaju vrhunski advokatski tim koji pokušava da oslobodi Zorana krivice, ćerku je, po sopstvenom priznanju, upisao u privatnu školu, a nedavno su obnovili i vozni park još jednom skupocenom limuzinom! Sve to ne bi toliko izazvalo pažnju da se ne zna da je u celoj porodici Marjanović zaposlena samo snaja Milica, piše Srpski telegraf!

Zamenili auta

U kući u Borči žive Zoran s ćerkom Janom i sinom Urošem, njegovi roditelji Vladimir i Zorica Marjanović, kao i Zoranov brat Miloš sa suprugom Milicom. Od članova porodice Marjanović, prema rečima izvora Srpskog telegrafa, redovna primanja ima samo Zoranova snaja, dok njegov brat Miloš ponekad tezgari kao di-džej, a otac im je u penziji.

- Zanimljivo je to što su Marjanovići u poslednje dve i po godine, odnosno otkad je Jelena ubijena, promenili čak tri luksuzna automobila. Oni su najpre imali sivi mercedes, pa su kupili crni, a trenutno voze sitroen C5, koji polovan košta oko 10.000 evra.

Marjanovići su ranije imali prihode od Zoričinog bavljenja bioenergijom. Kod nje su na lečenje dolazili biznismeni, političari, pevači i drugi uticajni ljudi. Međutim, otkako je osuđena za nadrilekarstvo, time se, navodno, više ne bavi - priča naš sagovornik.

Advokatski cenovnik

* 61.500 odbrana, zastupanje privatnog tužioca i oštećenog kao tužioca (sa započetim satom) * 31.500 zastupanje oštećenog, odložen pretres, razgovor sa okrivljenim u pritvoru ili zatvoru * 120.000 žalba okrivljenog, ponavljanje krivičnog postupka, zaštita zakonitosti... * 60.000 prigovor i odgovor na optužnicu, predlog za ukidanje pritvora, žalba protiv rešenja... * 30.000 ostali podnesci

Kako dodaje, ni nakon hapšenja Zorana Marjanovića finansijska situacija njegove porodice nije se promenila iako su se troškovi drastično povećali.

Tajanstveni sponzor

- Trebalo je platiti četvoricu branilaca koji su i dalje na njihovom platnom spisku, a advokatska tarifa nije zanemarljiva. Marjanović je i sam rekao da je ćerku Janu, koja u septembru kreće u prvi razred, upisao u privatnu školu, a samo za školarinu treba izdvojiti od 2.000 do 12.000 evra godišnje, zavisno od škole. Odakle im novac i kako zarađuju, to nikome nije jasno. Ljudi od prosečne plate ne mogu da sastave kraj s krajem i plate hranu i račune, a ispade da sedmoro Marjanovića živi od Miličine plate i Vladimirove penzije, što je smešno - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, spekulisalo se da Marjanoviće finansira sponzor koji je zainteresovan za ishod brutalnog zločina, ali to nije potvrđeno.

Za branioce 30.000 evra

Porodica Marjanović će samo za četvoricu advokata koji brane Zorana morati da iskešira najmanje 6.000 evra po braniocu, odnosno ukupno oko 24.000 evra! Ukoliko Marjanović bude osuđen za teško ubistvo za koje se tereti, njegova porodica će za advokate morati da izdvoji i do stotinu hiljada evra. Naime, prema tarifama o nagradama i naknadama troškova za rad advokata, za zastupanje okrivljenog kojem preti kazna veća od 15 godina zatvora branioci za jedan sat uzimaju 61.500 dinara, a za svaki sledeći troškovi se povećavaju za 20 odsto.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'