AKTUELNO

Odlukom Apelacionog suda Zoran Marjanović koji je optužen za ubistvo supruge Jelene, juče je nakon deset meseci pušten iz pritvora i braniće se sa slobode.

Boris Vuković, odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" povodom uznemirenja javnosti puštanjem Marjanovića iz pritvora rekao je da današnji tekstovi pokazuju koliko je interesovanje javnosti i koliko se ona iznova uznemiri kada se pojavi bilo kakav novi detalj iz slučaja ubistva Jelene Marjanović.

- Međutim, za više od deset godina koliko pratim hroniku, ovo je prvi slučaj da je neko ko je osumnjičen za teško ubistvo člana porodice, bude pušten da se brani sa slobode. Iznenadila me je odluka Apelacionog suda da čak nije dobio ni elektronski nadzor - naveo je Vuković.

Kako kaže, nada se da je Marjanoviću uzet pasoš, da ne bi bio u prilici da napusti zemlju.

Foto: Printscreen

- Mislim da ova zemlja i Tužilaštvo ima neke dokaze i da ako je drugi put dopunjena optužnica, ne znam zbog čega Apelacioni sud nije odlučio da sačeka da počne suđenje. Prosto, smatram da kada se neko koga Tužilaštvo sumnjiči i optužuje da je počinio tako užasno delo, posle deset meseci pritvora pusti na slobodu da to jeste skandalozno - ocenio je Vuković.

Prema njegovim rečima, potrebno je da odgovara onaj ko je izvršio zločin, ali i pomagači.

Foto: Andrej Nihil, Printscreen Facebook, Pink.rs

- Čovek to nije mogao da uradi sam. Ukoliko je Zoran Marjanović ubio Jelenu, kao što to tvrdi Tužilaštvo, ko mu je pomogao da sakrije dokaze, ko ga je video posle zločina, šta se događalo, kako su reagovali njegovi ukućani, zbog čega su odlučili da niko od ukućana ne daje izjavu šta se događalo tog dana, nego samo mala Jana - upitao je Vuković.

Kako kaže, tu ima dosta detalja koji su pod velom misterije.

Predrag Savić, advokat, rekao je da ova odluka Apelacionog suda nije iznenađujuća i da se to moglo očekivati jer pritvor ne može beskonačno da traje.

- Ova odluka je i ustavna i zakonita. Odluka Apelacionog suda je sigurno zasnovana na zakonu. Marjanović time nije oslobođen, nije pala optužnica, nije oslobođen - kazao je Savić.

Foto: Printscreen

On je rekao da je u kontaktu sa porodicom Krsmanović.

- Mi smo u kontaktu sa Teodorom i sa njenim i Jeleninim dedom. Teodora je rekla da niko nikada od njih nije rekao je Zoran ubica, ali da je jasno da jedan čovek nije mogao da izvede ovo delo - naglašava Savić.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'