AKTUELNO

Kandidat za predsednika Srbije koalicije NADA izjavio je da je pre nekoliko meseci došlo do neke vrste podele unutar POKS-a, te da se veći i ozbiljniji deo priklonio koaliciji, dok je drugi "izabrao svoj put". Ovaj razvoj događaja bio je, kaže Jovanović, van njegove moći i uticaja.

Demokratska stranka Srbije izaći će na izbore u okviru koalicije NADA, a zajednički kandidat za predsednika Srbije biće lider DSS Miloš Jovanović. Deo koalicije NADA čini i POKS, Pokret obnove Kraljevine Srbije.

- Srpska koalicija NADA izlazi na izbore, i to je bilo jasno od početka, na svim nivoima, a nju čine i DSS i POKS, iako je pre nekoliko meseci bilo neke vrste turbulencija i podela unutar POKS-a. Prema mom subjektivnom mišljenju, ozbiljniji i veći deo ostao je u koaliciji NADA, a drugi deo izabrao je neki svoj put, sa čime ja nemam problem – kaže Jovanović, komentarišući izjavu Miloša Parandilovića da unutar POKS-a nema frakcije.

Dodaje da su se putevi razdvojili, da on sa tim nema nikakve veze, i da je ono što se desilo unutar POKS-a bilo van njegove moći i uticaja.

- Ne bih dalje o tome mnogo pričao – kaže Jovanović.

Ističe da je posebno ponosan jer su koaliciju podržali akademik Matija Bećković, kao i Božidar Delić koji je prvi na listi za parlamentarne izbore i „generalčina i pravi ratnik“.

#Miloš Jovanović

#Novo jutro