AKTUELNO

Zeleni Srbije saopstili su danas da koalicija koju čine sa SPS i JS predstavlja jedinu zelenu koaliciju sa jasnim ekološkim i patriotskim ciljevima.

Oni smatraju da je nakon što im se pridružilo nekoliko ekoloških organizacija započeo zeleni talas osvešćivanja u Srbiji, kao i da ekologija i patriotizam nisu suprotstavljene strane, već ljubav prema svojoj domovini.

"Ekološke organizacije koje su nas kontaktirale prepoznale su borbu protiv zagađenja kao tiho, predano i stručno činjenje za svoju zemlju - našu Srbiju, a upravo smo mi Zeleni Srbije takav pokret koji svih ovih godina nastoji da popravi svoju kuću i učini je boljim mestom za život", navodi se u saopštenju te stranke.

Oni navode i da zajedno sa liderom SPS Ivicom Dačićem kao premijerom žele da izgrade modernu i ekološki bezbednu Srbiju. Navode i da imaju rešenja za zemlju zelene energije bez energetskog siromaštva.

"Znamo kako da Srbija bude zemlja bez otpada i kako da stvorimo zemlju čiste vode i zdrave, organske hrane. Zemlju očuvane prirode i zadovoljnih građana", ističu Zeleni Srbije.

Najavljuju i da će zajedno sa SPS i Dačićem nastaviti naporan rad na smanjenju zagađenja vazduha i brinuti o javnom zdravlju građana.

"Niko neće moći da kopa i rudari po Srbiji bez saglasnosti naroda i bez valjane dokumentacije. Nikome nećemo dozvoliti da zagađuje našu lepu zemlju i truje naš narod", poručuju Zeleni Srbije.

Oni pozivaju ekološke pokrete i udruženja, stranke ekološke orijentacije i ugledne pojedince da podrže izbornu listu "Ivica Dačić - Premijer Srbije".

#Zeleni Srbije