AKTUELNO

U susret danu šuma, Zeleni Srbije, predvođeni predsednikom Ivanom Karićem, danas su na Ušću posadili  drenove i lipe.

Simbolika ovog drveća  je predstavljena i u narodnom verovanju, kao simboli zdravlja i mudrosti. Ove aspekte ekološke politike prepoznala je i koalicija SPS i JS, lista „IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE“ i kandidat za gradonačelnika Beograda Toma Fila.

Inače, kandidat za gradonačelnika Beograd Toma Fila zalaže se za masovno ozelenjavanje i pošumljavanje pribalja leve obale Save, kao i Beograda u celini.

Predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić je u obraćanju prisutnima naglasio da je pošumljavanje jedan od prioriteta Srbije na Evropskom putu definisano poglavljem 27 i Zelenom agendom.

Foto: Milutin Rašić, Zeleni Srbije

„U Srbiji nedostaje dvadeset miliona stabala kako bi se ispunila norma pošumljenosti. To znači da treba pošumiti još 14% teritorije. Poseban doprinos drveće ima u urbanim sredinama. Kao što znamo vazduh u našim gradovima je opasno zagađen, a jedno drvo apsorbuje velike količini PM čestica i oko 24 tone ugljen-dioksida godišnje. Zeleni Srbije na ovaj način pozivaju i sve građane i donosioca odluka da se uključe u ovakve i slične akcije.“, naveo je Karić.

Karić je najavio da će Zeleni Srbije zajedno sa koalicionim partnerima  SPS-om i JS-om, nastaviti sa akcijama na pošumljavaju u ostalim gradovima Srbije.

Foto: Milutin Rašić, Zeleni Srbije

#Zeleni Srbije