AKTUELNO

Kandidat za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Aleksandar Šapić izjavio je danas da Beograd zaslužuje daleko veći broj biciklističkih staza, kao i prostor, u skladu sa svetskim standardima, gde će moći da se okupljaju ljubitelji ekstremnih sportova.

"Želim da u Beogradu napravimo što veći broj biciklističkih staza. One koje imamo danas, povezaćemo sa novim koje ćemo izgraditi i Beograd učiniti dostupnim i ljubiteljima vožnje biciklom", rekao je Šapić, a saopštila SNS.

Foto: Tanjug/Info služba SNS

Šapić je napomenuo da Beograd zaslužuje da ima biciklističke staze duž svih obala reka, na šetalištima, u svim većim parkovima, jer smatra da za vožnju bicikla postoji daleko veći potencijal, nego što je iskorišćen.

Foto: Tanjug/Info služba SNS

"Nije, baš, ni objektivno očekivati da će bicikl postati vrsta prevoznog sredstva kojom bi, na primer, građani svakodnevno odlazili na posao, ali u delovima grada u kojima je to moguće, povećaćemo broj biciklističkih staza", rekao je Šapić.

Foto: Tanjug/Info služba SNS

On je najavio da će se, pored toga, založiti i za uređenje Skejt parka na Novom Beogradu, kako bi i on postao najbolji park u ovom delu Evrope za sve vrste ekstremnih sportova.

"Pored poboljšavanja uslova rekreativcima, treba voditi računa i o onima koji vole nešto ekstremniju vožlju na točkićima. Zato ćemo i za Skejt park naći sistemsko rešenje. Uredićemo ga tako da odgovara svim standardima za najbolja svetska takmičenja u eksteremnim sportovima, da i on postane prepoznatljiv i bude jedan od simbola grada Beograda", rekao je Šapić.

Foto: Tanjug/Info služba SNS

#Aleksandar Šapić