AKTUELNO

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke na predstojećim izborima Aleksandar Vučić govorio je danas na mitingu u Kragujevcu.

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke i liste "Zajedno možemo sve" Aleksandar Vučić govorio je danas na predizbornim skupu u Užicu, nakon čega se uputio ka Kragujevcu gde je održao još jedan miting.

Kragujevčani su se okupili mnogo pre početka skupa, kako bi dočekali predsednika.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Predsednik se obratio okupljenima, zahvaljujući im na podršci.

- Hvala na podršci u prethodnim godinama. Hvala Šumadiji na prethodnim pobedama, jer to nam je davalo snagu. Prvih 5km eksproprijacije smo uradili za severnu obilaznicu, a sada smo dobili nižu cenu stranih izvođača u odnosu na domaće. U najkraćem periodu krećemo u izgradnju obilaznice od 22 km oko Kragujevca - kaže Vučić.

Ističe da Kragujevac više neće biti slepo crevo jer će od izgradnje Vožda Kragujevca biti apsolutno povezan na najbolji način.

- To nam je obaveza u naredne 4 godine. To je teško, teško je pronaći novac, ali je od značaja za investitore i dolazak ljudi - kaže Vučić.

Tokom mandata naredne vlade biće završen i urađen novi deo KC Kragujevac, i neće biti potrebno nikome iz Kragujevca da ide u Beograd. Najavljuje izgradnju jednog od najlepšeg stadiona u Srbiji, a važno je, dodaje, da se industrijski ojačava Šumadija.

Verujem da će biti budućnosti. Borićemo se za nove fabrike u Kragujevu i Šumadiji. Mnogo toga je urađeno i hvala na podršci bez koje nema nijednog projekta. Važno je da u ovim smutnim vremenima zadržimo mir, a vesti su svakodnevno loše. Skaču cene sirovina, što nam uništava i privredu. Milion problema imamo i u takvim uslovima možemo da izdržimo samo ako smo zajedno i imamo čvrste finansije.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da će ostati u istoriji zapamćeno da je ubedljiva pobeda ostvarena bez ijedne ružne reči o njegovim protivnicima, već samo na osnovu urađenog i na osnovu planova za budućnost.

- Gradimo 10 auto-puteva u ovom trenutku. Kada je to bilo? Smatraju da su mnogo uspešni što su mi opsovali majku! Nemoj da mi psuješ majku, uzmi ciglu, stavi malo cementa, poguraj kolica! To je Srbija koja nam je potrebna - kaže Vučić.

Ističe da je je u Kragujevcu prosečna plata bila 347 evra, a u decembru 603 evra.

- Za 10 godina se ovo promenilo! Kurs se nije pomerao isto toliko. Imam za vas retorsko pitanje: kada je to Srbija bila prva u Evropi po nečemu, a da to nije sport. Nikada nije! U poslednje dve godine je prva u Evropi po rastu i takve su nam godine potrebne u budućnosti - navodi predsednik.

Video: Privatna arhiva

Stabilnost i mir najvažniji su da bismo postigli ekonomski uspeh, kaže Vučić i ističe da žene najbolje razumeju šta znači mir.

Onda kad prećutimo, prećutimo ne zato što smo slabi, već zato što želimo da sačuvamo naš narod, da sačuvamo KiM i celu Srbiju. To je suština, jer bez mira nema ničega. Ovi izbori zato nisu igra i država nije igračka. Nije reč o tome da li vam se neko dopada ili ne, već pitanje ozbiljnosti, vašeg promišljanja o budućnosti.

Video: Privatna arhiva

Posle izbora, kako kaže, ko god da pobedi, obradovaće Kragujevčane i celu Srbiju jer će se videti koliko smo vojno jaki.

- Hvala vam na veličanstvenoj podršci i molim vas da 3. aprila izađemo na izbore i da pokažemo, ne onima koji su protiv nas, već celom svetu šta Srbija želi, da Srbija neće da da na sebe, da pokažemo da u Srbiji pobeđuju ponos, dostojasntvo, prosperitet, a ne prošlost. Nećemo nazad u katančenje fabrika, hoćemo u budućnosti i moderne tehnologije - kaže Vučić.

#Aleksandar Vučić