AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke dr Vladimir Orlić, govorio je o predstojećim izborima i skandaloznom ponašanju opozicije.

Orlić je istakao da opozicija menja mišljenje svakog dana i da su hteli prvo ranije izbore, a sada žele kasnije.

- Kada poslušate partije bivšeg režima vidite da ni njihove reči ne znače ni njima samima. Na osnovu njihovog ponašanja vidite da imaju drugačije ponašanje svakog dana. Pre izbora su hteli da vešaju Vučića da bi raspisao izbore, a kada je to uradio onda su preko noći počeli da protestuju protiv toga. Tvrdili su da će biti ubedljiva pobeda, a doživeli su potpuni debakl. Sada menjaju mišljenje svakog dana i sada imamo u poslednjem zakonskom danu 2. juna. Hteli su prvo što ranije izbore, a sada žele što kasnije, rekao je Orlić za Informer.

- Ponašali su se u Narodnoj skupštini na najgori način, divljali i krali toalet papir, pa i njihovi birači vide takvo ponašanje. Njima je vrhunac političke misli da ukradu toalet papir i da ga bacuju po Narodnoj skupštini, a kada su to videli njihovi birači krenuli su da se krste. Nisu im više važne preporuke ODIHR-a, a sada po njihovim tajkunskim nedeljnicima izlazi nova tema birački spisak i došli da drame i govore kako im država to ne da, a mi smo im iste sekunde to dozvolili - rekao je Orlić.

- Predsednik Vučić je bio satanizovan na Šolakovim medijima. Tajkunski mediji su o Aleksandru Vučiću imali 80 odsto programa i cilj im je bila dehumanizacija i satanizacija. Ne žele da idu na izbore, jer znaju da nemaju nikakvu podršku i čeka ih debakl na beogradskim izborima. Sami su krivi za debakl i pokazali su svojim biračima ponašanje i svoje laži. Prostačko i divljačko ponašanje opozicije dovodi do toga da opoziciju čeka debakl. Marinika je govorila da svi treba da se ujedine drugog juna na izborima, a ni 24 sata kasnije Dragan Đilas, šef opozicije, kaže da neće biti izbora, ne mogu da se usaglase - zaključio je Orlić.