AKTUELNO

Košarkašice Srbije savladale su Tursku u Istanbulu, upisale četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Eurobasket 2021, i praktično obezbedile plasman na završno takmičenje. Ostala je još samo matematika pred poslednja dva duela sa Litvanijom i Albanijom.

Selektorka Marina Maljković je pohvalila svoje izabranice i posvetila pobedu svima u Srbiji koji se bore sa virusom Covid-19.

– Za­i­sta ne bih tro­ši­la re­či na ko­šar­ku, ose­ćam po­tre­bu da ka­žem ono što mi je na sr­cu. Ovu po­be­du po­sve­ću­jem svi­ma u Sr­bi­ji ko­ji se bo­re sa ovom bo­le­šću, sa svi­me što se de­ša­va u ce­lom sve­tu, pa i kod nas, svim zdravstve­nim rad­ni­ci­ma. Ve­li­ki broj njih mi je pu­stio po­ru­ku, če­sti­ta­ju. Primi­la sam i jed­nu po­seb­nu po­ru­ku od mo­jih pri­ja­te­lja ko­ji le­že u „Are­ni“, bo­le­sni, da su gle­da­li ove na­še dve utak­mi­ce. Na­rav­no, da su se, ko­li­ko je to mo­gu­će i bo­lje ose­ća­li. Mo­ram da če­sti­tam svo­jim košarkaši­ca­ma na junač­koj po­be­di. Ovo je za­i­sta, po­sle dva pro­du­žet­ka, bi­la ju­nač­ka po­be­da. Od pr­ve do po­sled­nje. I da is­ko­ri­stim pri­li­ku da ka­žem: „Ivon, do­bro­do­šla u Sr­bi­ju- rekla je Marina Maljković, a preneo sajt KSS.

Upravo je pomenuta Amerikanka bila junak pobede Srbije!

- Bi­la je te­ška utak­mi­ca. Se­lek­ci­ja Tur­ske je go­di­na­ma na oku­pu. Za ovu akci­ju su tre­ni­ra­le ce­lu ne­de­lju, jer im je se­zo­na pre­ki­nu­ta, dok mi još poku­ša­va­mo da se uigra­mo. Bi­le su sprem­ne za ve­li­ku bor­bu i sre­ćom po nas, ni­smo pa­le, uz­vra­ti­le smo istom me­rom. U od­lu­ču­ju­ćim tre­nu­ci­ma, ura­di­le smo ono što je tre­ba­lo da ura­di­mo. Od­lu­či­lo na­še is­ku­stvo i tale­nat, ali i tre­ner­ski deo po­sla. Do­bro smo vo­đe­ne, naš tre­ner je iz nas iz­vu­kla ono naj­bo­lje- kazala je Ivon Anderson!

#Marina Maljković