AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su ubeljivo pobedu nad Panatenaikosom u 8.kolu Evrolige, rezultatom 81:48!

Ekipa Dejana Radonjića prikazala je fenomenalnu igru u ovom susretu, definitivno najbolju u sezoni i praktično od samog starta su stavili pod svoju kontrolu dešavanja na terenu.

Tokom najvećeg dela utakmice na terenu je postojao samo jedan tim i već do kraja treće deonice isčezla je svaka dilema oko pitanja pobednika, a prednost crveno-belih rasla je iz minuta u minut.

Ekipa Dejana Radonjića je tako na sjajan način prekinula seriju od četiri uzastopna poraza u elitnom takmičenju i ostvarila treći trijumf u sezoni

Sam start utakmice u Pioniru pripao je gostima koji su preko Papapetrua poveli sa 6:2, ali je ubrzo usledio odgovor crveno-belih koji na krilima Nejta Voltersa prave seriju 14:0!

Američki plejmejker postigao je prvih 10 poena Zvezde, a ubrzo mu se priključio i Nikola Kalinić pa Zvezda je povela sa 16:10.

Ekipa Dejana Radonjića je u ovom periodu odigrala sjajno i u fazi odbrane, pa su gosti do kraja prve četvrtine postigli svega još dva poena, a Zvezda preko pomenutog Kalinića i Dobrića dolazi do 21:8.

Foto: Beta/KK CRVENA ZVEZDA

Drugi kvartal doneo je seriju PAO-a od 6:0, koju prave poenima Mejkona i Flojda, ipak na drugoj strani tandem Volters-Kalninić nije imao nameru da stane.

Zvezdin raspoloženi duo održavao je dvocifrenu prednost svog tima, koja je krajem treće deonice nakon pet vezanih poena Simonovića i trojke Dobrića došla dovelikih 37:20!

Nakon poena Luke Mitrovića Zvezda dolazi do najveće prednosti, ali su padom koncentracije u završnici poluvremena dozvolili gostima seriju od 6:0, pa su na veliki odmor poneli vođstvo od 39:26.

Treća deonica nije ništa bitno promelina u igri dva tima. Panatinaikos i dalje nije mogao da pronađe rešenja za odbranu Zvezde koja je iz minuta u minut uvećavali svoju prednost.

Voltersu i Kaliniću priključio se Holins koji je imao dobru rolu u trećem periodu, a značajan doprinos dali su i Dobrić i Kuzmić, pa su crveno-beli treći period zaključili vođstvom od 57:36.

Tu je praktično slomljena svaka nada gostiju, koji su poslednjih 10 minuta proveli praktično u isčekivanjima kraja.

Zvezda na drugoj strani nije spuštala papučicu sa gasa i nastavila je da gazi pogubljenog protivnika i u samom finišu došla i do maksimalnog plusa od 36 poena (81:45).