AKTUELNO

Srpski as Nikola Jokić i ove sezone igra na MVP nivou. Denver je u Stejpls centru (sada se zove Kripto arena) pobedio oslabljene Kliperse sa 103:100.

Srbin je pružio još jednu veličanstvenu partiju o kojoj će se pričati. Naime, Jokić je na parketu proveo više od 37 minuta i za to vreme postigao 26 poena (9/24 iz igre, 1/3 trojke, 7/7 slobodna bacanja), uhvatio čak 22 skoka, zabeležio pet asistencija, uz četiri izgubljene lopte i po dve ukradene i blokade.

Uz to Nikola je rešio meč, kada je ubacio poslednja dva slobodna bacanja, 12 sekundi pre kraja susreta, kojim je doneo važnu pobedu ekipi Majka Melouna.

I ne samo to, u "gradu anđela" učinio je nešto što niko od igrača u NBA ligi nije u ovom veku.

Postao je prvi košarkaš od Čarlsa Barklija i 1998. godine koji je u dve uzastopne utakmice beležio najmanje 20 poena, 20 skokova i pet asistencija.

Prethodno je u porazu od Šarlota duel završio sa 29 poena, 21 uhvaćenom loptom i takođe pet uspešnih dodavanja.

Neverovatan rekord srpskog superstara

Jokiću su najviše pomagali Barton sa 17, odnosno Rid sa 15 poena.

Na drugoj strani, u odsustvu Pola DŽordža i Kavaja Lenarda, Bledso i Boston su ubacili po 18 poena, dok je Hrvat Ivica Zubac kompletirao dabl-dabl sa 17 poena i 11 skokova, ali slaba uteha jer nije mogao da sačuva Srbina.

Ekipa iz Kolorada sada drži šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 16-16, dok su Klipersi mesto iznad sa jednim trijumfom više.