AKTUELNO

Sjajni Nikola Jokić predvodio je Denver do pobede u četvrtoj utakmici prve runde plej-of serije protiv Golden Stejta.

Rezultat utakmice u kojoj su Nagetsi morali da pobede kako bi ostali u igri bio je 126:121, a sve je rešeno u poslednjem minutu, iako je ekipa iz Kolorada u jednom trenutku imala i 17 poena prednosti.

Fenomenalni Jokić je još jednom vodio svoj tim, a utakmicu je završio sa 37 poena, osam skokova i šest asistencija.

Već posle 40 sekundi u prvoj četvrtini Drejmond Grin je udario Jokića u lice, igra je odmah prekinuta, a Aron Gordon je bio spreman da brani saigrača. Ta situacija kao da je iznervirala Srbina koji je prvu četvrtinu završio sa 18 poena i šest skokova, a u nastavku je nastavio gde je stao.

Denver je imao pet poena prednosti na kraju prve četvrtine, a tokom druge i 17 poena prednosti. Međutim, prvo poluvreme je završeno rezultatom 63:52.

U nastavku je viđena velika borba. Treća četvrtina je bila fenomenalna, a nije donela preveliku razliku na semaforu.

Raspucao se Monte Moris koji je u trećoj četvrtini pogodio pet trojki i tako očuvao prednost Nagetsa, a kada je posle 36 minuta igre na semaforu pisalo 98:89, bilo je jasno da sledi paklenih 12 minuta odluke.

Na sreću domaćih navijača, Golden Stejt je naišao na čvrst otpor, naleti gostiju su odbijeni, a Denver je uspeo da privede utakmicu kraju.

Međutim, to je učinio znatno teže nego što se nadao.

Sve je moralo da se reši u poslednjih 30 sekundi.

Klej Tompson je ušao u odličnu seriju, vrhunski je igrao i Grin koji je čitav meč igrao izuzetno čvrstu odbranu, pogotovo nad Jokićem, a i više nego dobar je bio i u napadu. Možda i ključan detalj u završnici jeste njegovo isključenje zbog šest faulova na dva minuta do kraja utakmice.


Jokić je u završnici stigao do važnih poena, ali pobedu je overio Vil Barton trojkom u poslednjem napadu, nakon što je Tompson promašio trojku za vođstvo, a Vigins potom zakucavanje za izjednačenje.

Peta utakmica će se igrati u San Francisku u noći između ponedeljka i utorka.

Autor: