AKTUELNO

Pogledajte kako je Danilo Galinari doživeo povredu na meču Italije i Gruzije u kvalifikacijama za Eurobasket.

Italijanski košarkaš Danilo Galinari najverovatnije će propustiti predstojeći Eurobasket. Razlog za to su FIBA prozori samo nekoliko dana uoči početka turnira, pa je Galinari na meču kvalifikacija za Mundobasket protiv Gruzije (91:84) doživeo tešku povredu zbog koje ga verovatno čekaju meseci pauze.

Prilikom jednog doskoka u kontri, čini se da je Galinari oštetio ligamente kolena, pošto se odmah uhvatio za nogu i ostao na parketu, dok su njegovi saigrači i košarkaši iz Gruzije nastavili meč dok sudija nije prekinuo susret.


Njemu je potom ukazana pomoć na terenu i prve prognoze govore da možda do sledeće godine neće na parket, ali svakako treba sačekati da se oglasi medicinski tim Italije. Ako bi se kojim slučajem našao u timu za Eurobasket koji počinje za 72 sata, to bi bilo ravno čudu...

Bez njega u timu, Italija teško da može da se pita za nešto na Eurobasketu, pošto je godinama jedan od njihovih najboljih igrača, ali nepotrebni mečevi kvalifikacija za Mundobasket su i novom košarkašu Bostona napravili problem.

Pogledajte snimak, ali upozoravamo da je sadržaj uznemirujući!

Podsetimo, Italija je jedan od organizatora Eurobasketa, a u grupnoj fazi igraju protiv Grčke, Hrvatske, Ukrajine, Velike Britanije i Estonije.

Autor: