AKTUELNO

Slovenački košarkaš bio ubedljivo najbitnija figura na meču koji je Dalas rešio u svoju korist

Još jedna spektakularna noć Luke Dončića u NBA ligi! Slovenački košarkaš ponovo je predvodio ekipu Dalasa, a ovog puta je srušen Portland, jedan od najboljih timova na Zapadu - 117:112. Dončić je bio centralna figura ovog meča, a pored impresivnog poenterskog učinka uspeo je da upiše i tripl-dabl protiv ekipe iz Oregona.

Nekadašnji igrač Real Madrida završio je susret sa 42 poena, 13 asistencija i 10 skokova, što je bilo dovoljno da mu publika skandira ime. Sve su glasnije priče o njegovoj MVP kandidaturi, a igre koje mladi košarkaš pokazuje na početku nove sezone govore da bi on mogao da bude najozbiljniji pretendent na mesto koje je u prethodne dve sezone držao Nikola Jokić.

Čak i kada nešto sporije uđe u meč, kao što je to bio slučaj sinoć

- Dončića ne smete da otpišete. dodao je gas, odigrao spektakularno i upisao 49. tribl-dabl u NBA karijeri. Poređenja radi, svi igrači Dalasa u istoriji franšize imaju 40 takvih partija... Pogledajte najbolje detalje meča:

Ekipa Dalasa nakon ove važne pobede i prekida niza od dva uzastopna poraza na svom terenu ima učinak 7-5 na početku nove sezone. Takav skor dovoljan im je za šesto mesto na tabeli Zapadne konferencije, u čijem vrhu je i Portland. Ekipa iz Oregona deli drugu poziciju sa Memfisom, uz učinak 9-4 i samo pobedu manje od Jute koja je lider na tabeli.

Rezultati u NBA:

Los Anđeles Klipers – Bruklin 95:110

Vašington – Juta 121:112

Detroit – Boston 108:117

Indijana – Toronto 118:104

Filadelfija – Atlanta 121:109

Majami – Šarlot 132:115

Dalas – Portland 117:112

Nju Orleans – Hjuston 119:106

Autor: