AKTUELNO

Crvena zvezda slavila je u Podgorici protiv ekipe Budućnosti rezultatom 76:56 u meču 15. kola ABA lige.

Sjajno su crveno-beli otvorili meč, pre svega fenomenalno je funkcionisao tandem Kampaco - Mitrović. Argentinac je plesao na terenu, delio je asistencije kako je hteo, dok je Mitrović sve to pretvarao u poene.

Domaći košarkaši ušli su u meč sa manjkom koncentracije, dosta su grešili u napadu, imali pregršt izgubljenih lopti, a ni šut ih baš najbolje nije služio.

Uspeli su Podgoričani da uhvate priključak sredinom druge deonice, ali tada je maestralni Luka Mitrović uzeo stvari u svoje ruke, i svom timu omogućio ubedljivije vođstvo.

Već u prvom poluvremenu, Kampaco je imao 8 asistencija, dok je Mitrović posle 20 minuta imao 17 poena.

I u drugom poluvremenu crveno-beli su igrali sjajno. Pokušavali su Podgoričani u par navrata da se vrate u meč, rezultatski su se približili protivniku, ali nisu uspeli veće iznenađenje da naprave.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luka Mitrović koji je na svom kontu imao 21 poen, dok je Dobrić ubacio 18 poena. Fakundo Kampaco završio je meč sa 14 poena, a podelio je i 12 asistencija.

U timu Budućnosti istakao se Grin sa 14 poena.

Četvrta četvrtina:

Završena je utakmica.

9. minut - Petrušev zakucava i stiže do svog 7. poena na dašanjem meču, a potom i Lazić postiže trojku 54:76

7. minut - Nova, brutalna asistencija Fakunda Kampaca. Argentinac je sjajno proigrao Vildozu koji nije imao većih problema u ovoj situaciji 48:72

6. minut - Najpre je Petrušev postigao trojku, a potom i Kampaco dolazi do novih poena 48:68

4. minut - Uspela je Zvezda da vrati dvocifrenu prednost.

2. minut - Ilić postiže veoma bitne poene za crveno-bele 46:55

1. minut - Vraća se Budućnost u meč, Lazić je trojkom na početku poslednje deonice podigao publiku na noge 46:53

Treća četvrtina:

3. minut - Dobrić trojkom donosi Zvezdi najveću prednost na današnjoj utakmici 27:45

1. minut - Kampaco i Mitrović postižu poene na otvaranju treće deonice

Druga četvrtina:

Završeno je prvo poluvreme.

Druga četvrtina

10. minut - Kampaco promašuje prvo, ali pogađa drugo slobodno bacanje 24:35

9. minut - Laki poeni za Ognjena Dobrića 22:34

8. minut - Ponovo Mitrović postiže koš uz faul 22:32

6. minut - Nova asistencija Kampaca. Sjajni Argentinac je proturio loptu protivniku kroz noge, a Luka Mitrović stigao je do 15. poena 22:30

5. minut - Grin pogađa sa poludistance 19:25, a na drugoj strani Mitrović nastavlja da "zatrpava" protivnički koš. Luka na svom kontu već ima 12 poena 19:27

4. minut - Ponovo Dobrić! Ovog puta košarkaš gostujućeg tima postiže trojku 17:25

3. minut - Dobrić uspeva da crveno-bele izvuče iz "krize". Pogodio je Dobrić uz faul, a potom je siguran i sa linije za slobodna bacanja 16:22

3. minut - Dobrić uspeva da crveno-bele izvuče iz "krize". Pogodio je Dobrić uz faul, a potom je siguran i sa linije za slobodna bacanja 16:22

2. minut - Ilić brutalnim zakucavanjem otvara drugu deonicu 14:19

Prva četvrtina:

Završena je prva četvrtina.

10. minut - Drobnjak siguran sa linije za slobodna bacanja 12:19

9. minut - Budućnost već ima šest izgubljenih lopti, moraće domaći košarkaši da se konsoliduju u nastavku igre.

7. minut - I Vildoza precizan van linije 6,75

6. minut - Kampaco postiže trojku 7:16

5. minut - Rejnolds konačno trojkom prekida seriju crveno-belih 7:13

4. minut - Sjajni Luka Mitrović pravi mini seriju od 8:0, Zvezda vodi sa 13:4

3. minut - Kapiten crveno-belih Branko Lazić pogađa trojku iz ćoška, na drugoj strani O'Brajan postiže prve poene 4:5

1. minut - Prve poene na meču postiže Filip Petrušev 0:2

Uoči meča:

Tim sa Malog Kalemegdana trenutno zauzima treće mesto sa skorom od 12 pobeda i jednim porazom, dok se tim iz Podgorice nalazi na petom mestu sa skorom 9/5.

Ovo će biti 55. meč dva tima u regionalnom takmičenju, trenutno Zvezda vodi u međusobnom skoru sa 29-25, a podgorički tim je 20 pobeda zabeležio na svom terenu.

Trener crveno-belih, Duško Ivanović je tokom igračke karijere nastupao za Budućnost od 1980. do 1987. godine, a pred meč u ABA ligi prisetio se tog vremena. On je rekao da očekuje tešku utakmicu protiv Budućnosti, uz ocenu da će njegov tim morati da odigra dobro u odbrani i strpljivo u napadu.

"Sa druge strane, što se utakmice tiče, očekuje nas vrlo teška utakmica, ekipa Budućnosti pojačana Grinom (Erik) i O'Brajanom (Džej Džej) je ozbiljna ekipa koja konkuriše za najviši plasman ne samo u ABA ligi, već i u Evropi. Moraćemo da odigramo izuzetno dobru odbranu, a sa druge strane I vrlo strpljivo u napadu", rekao je Ivanović, i potom dodao:

"Podgorica je moj grad, to je moj klub, a svaki put kada uđem u dvoranu 'Morača' za koju sam vezan, prisetim se svih onih godina koje sam prošao sa mojim saigračima", dodao je on.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da je njihov rival doveo ozbiljna pojačanja i da će meč u hali "Morača" biti zahtevan.

"Naši principi se znaju, za početak moramo da odigramo vrlo čvrsto u odbrani, da energija bude na visokom nivou. Polako se kompletiramo, imaćemo dovoljno vremena da se osvežimo nakon utakmice sa Monakom i spremni dočekamo ovaj izazov", zaključio je Lazić.

Autor: