AKTUELNO

Nikola Jokić iz meča u meč potvrđuje zašto je dve godine u nizu osvajač najvažnije individualne nagrade u NBA ligi. Takođe, srpski centar je glavni kandidat za MVP priznanje i ove sezone, a na njegov račun svakodnevno pristiže niz hvalospeva i niz osporavajućih komentara.

Košarkaški trener i povremeni analitičar ESPN-a, Beki Hemon, je sa oduševljenjem govorila o košarkašu Denver Nagetsa.

Ona je prilikom gostovanja u emisiji "NBA Today", govorila o Jokiću nakon što je postao najbolji asistent u istoriji Denver Nagetsa. Naime, voditeljka Malika Endrus je prokomentarisala kako su njegova dodavanja uvek tačna, na šta je Beki odgovorila:

- To ne možete naučiti, momak je poseban, NBA, svetska košarka, nikada nisu videli igrača kao što je Jokić - rekla je Hemon i dodala:

- Na početku karijere, bilo je situacija kao da ne želi da poentira, a sada je, gotovo svako veče, najdominantniji igrač na terenu, plus asistira… Protivničke ekipe, izaberite otrov.

Hvalospev na račun Somborca imao je i Ričard Džeferson.

- Nikola Jokić je najbolji asistent među centrima u istoriji NBA, a blizu je i da postane najbolji (gledajući sve pozicije). Tu pričamo o Medžiku Džonsonu, Džonu Stoktonu, Džejsonu Kidu, Stivu Nešu, Lebronu Džejmsu, Krisu Polu, svim tim momcima. Pripada toj grupi košarkaša - kazao je Džeferson.

#MVP

#Nikola Jokić