AKTUELNO

Na predstojećem Svetskom prvenstvu učestvovaće i reprezentacija Srbije, koja je sinoć pobedila Veliku Britaniju i obezbedila plasman na Mundobasket.

A sada, pitanje koje zanima celu Srbiju, jeste da li će selektor Svetislav Pešić na Svetskom prvenstvu moći da računa na košarkaše koji nastupaju u NBA ligi.

O tome, govorio je Pešić posle sinoćnjeg meča.

- Odmah počinjemo pripreme. Pravimo kalendar, imamo neke pozive za utakmice u pripremnom periodu. Moramo da vidimo kako da izaberemo protivnike, to nam je prioritet od stra. Tarlać i ja sedamo i gledamo protiv koga ćemo igrati - rekao je Pešić i dodao:

- Po sporazumu NBA i FIBA, igrači mogu da počnu pripreme 28 dana pre početka. Ništa se još ne zna. Jokić će možda osvojiti NBA, dokle će on igrati… Ne znamo šta će biti, dokle će Bogdanović stići… Evroliga je tek sada počela, sada je svaka utakmica plej-of. Najbolji timo završavaju u trećoj nedelji juna, a mi u trećoj moramo da se skupljamo. Gledaćemo da u junu pozovemo kandidate koji su odavno završili, da napravimo zajednički trening. Loša priprema, loši rezultati. Idemo da izvučemo najbolje, da se dobro pripremimo. To je prioritet - rekao je Svetislav Pešić.

Autor: