AKTUELNO

Atletsku reprezentaciju Srbije predstavljaće četiri člana na Svetskom prvenstvu u dvorani u najvećem gradu Škotske, Glazgovu.

Ovo će biti treće veliko međunarodno takmičenje u dvorani koje će se održati na teritoriji Velike Britanije u poslednjih šest godina pošto je i Birmingem organizovao Svetsko prvenstvo 2018.

Iako u skoku udalj imamo dve atletičarke sa ostvarenim normama: Ivanu Španović i Milicu Gardašević, ipak će boje naše zemlje na zaletištu skoka udalj braniti samo ova druga.

Ovo je i očekivano, jer je Ivana već ranije istakla da su Pariz i OI glavni cilj ove godine.

- Sezona je već počela, još smo neodređeni što se tiče zimske sezone, jer sam skakala sa rupturom ahilove tetive, plan je bio kada budem sto odsto fit da krenem i čim budem skroz spremna da krenem i ne pravim pauze, posle toga ću odlučiti da li ću se pojaviti u Glazgovu ili ne, moja želja je da idem, ali glavni plan je da budem u Parizu u avgustu, ista su očekivanja i želje, to je da tada budem naspremnija u svakom mogućem smislu. Blizu je i jedva čekam - rekla je Ivana nedavno.

Bronzana osvajačica medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu, u skoku uvis, takođe će predstavljati našu zemlju na prvenstvu, Angelina Topić.

Na startu trke na 60 metara prepone, trčaće Milica Emini, rekorderka Srbije na 100 metara prepone, dok će u trci na 1500 metara trčati Elzan Bibić.

Svetsko prvenstvo u dvorani održaće se od 1. do 3. marta 2024. godine, pružajući ljubiteljima atletike priliku da podrže naše izvanredne sportiste.

Autor: