AKTUELNO

Srpska atletičarka Angelina Topić završila je kao peta na svetu u disciplini skok uvis, na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu!

Prve kandidatkinje za podijum Jaroslava Mahučik i Nikola Olislegers su takmičenje započele tek od 1.92 odnosno 1.88, dok je Amerikanka Vašti Kaningem odustala, pa se na starti u nadmetanja pojavilo ukupno deset takmičarki.

Uspešno je rekorderka države započela takmičenje sa prve visine i preskočila 1.84 metra iz prve. Jedino je Rumunka Danijel Stančiu tu završila takmičenje.

Na 1.88 je bilo malih poteškoća, pa je Angelina iz druge uspela da se domogne sledeće visine, dok su tri rivalke to učinile iz svog prvog pokušaja. Julija Levčenko iz Ukrajine je otpala.

Prve dve favoritkinje su nastavile da dominiraju, zajedno sa Apostolovski iz Slovenije, koja je dalje prošla bez obaranja. Kristina Hosnel je to uradila iz drugog pokušaja, a Topićeva konačno iz trećeg.

Tada je bilo jasno da je obezbedila plasman među najboljih šet pošto su Grkinja Tatjana Gusin i Nadežda Dubrovitskaja iz Kazahstana.

Ipak, u nastavku Agnelina nije preskočila 1,95 iz prvog pokušaja, te je odmah napala 1,97. Međutim, i na toj visini dva puta je oborila, te je takmičenje završila kao peta na svetu.