AKTUELNO

Kendrik Perkins nastavlja da se bruka! Ne može da podnese dominaciju Nikole Jokića, smatra da ne zaslužuje MVP nagradu, a sad mu smeta što je belac.

Nikola Jokić igra maestralno ove sezone, glavni je kandidat za MVP priznanje, pre nekoliko dana upisao je 100. tripl-dabl u karijeri, a čestitke pljušte sa svih strana.

Ne može to da podnese bivši NBA košarkaš Kendrik Perkins, koji omalovažava igre srpskog košarkaša. Prvo ga je optužio da "nabija statistiku", a sad mu smeta jer je Jokić belac. Čovek je prolupao! Nije mu potreban razlog da pljuje Nikolu Jokića!

- Od 1990. godine samo trojica košarkaša koja su osvojila MVP priznanje nisu bili u deset najboljih strelaca lige te sezone. To su Stiv Neš, Nikola Jokić i Dirk Novicki. Šta imaju zajedničko? Razmislite samo... - rekao je Kendrik Perkins bez imalo uvijanja, kao da upravo na nacionalnoj televiziji nije priznao da je rasista.

- Setite se 2006. godine kad je Stiv Neš osvojio MVP nagradu, tad je Kobi Brajant imao u proseku 35 poena po meču? Kako to nije uspeo da osvoji? Dakle, samo Neš, Jokić i Novicki nisu bili u deset najboljih strelaca lige. Nemojte mi to da je Jokić sada prvi na zapadu, prošle godine je bio šesti. Zašto za neke druge pomeramo granice, a druge ne?

Redik svima zapušio usta

Kritike na račun Nikole Jokića prekipele su bivšem NBA košarkašu Džej Džeju Rediku. Nekada sjajni trojkaš, danas NBA analitičar i podkaster, pita se da li oni koji ga kritikuju uopšte gledaju košarku. - Većina razgovora oko Jokića se svodi na dve stvari - na analitiku i na ono što vidimo golim okom. Postoje oni koji govore da analitika pokazuje koliko je Jokić dominantan, a da to ipak ne može da se vidi golim okom. Kažu da ako samo gledate druge igrače, deluje da su oni bolji od Jokića i dominantniji", rekao je Džej Džej Redik, a onda podigao glas: "Moje pitanje za te ljude je - šta vi je**te gledate?". Kad gledam Nikolu Jokića vidim dominaciju. Vidim nekoga ko čini svoje saigrače boljima. Pogledajte Kaldvel-Poupa, Gordona, oni igraju najbolje sezone u životu. Pa onda Majkl Porter Džunior... Pogledajte Džamala Mareja, cela njegova igra se bazira na saradnji sa Jokićem. Brus Braun igra najbolju sezonu u karijeri. Šta gledate vi, gledate li vi uopšte košarku? Stef Kari je bukvalno zvezda oko koje se sve vrti, a ne znam da li u NBA postoji košarkaš koji može svoje saigrače toliko da poboljša kao Jokić. Ako pričamo o korisnosti, mislim da je na vrhu liste - ppručio je Redik.

Zaboravio je dotični, kada je Jokić osvojio prvo MVP priznanje bio je deseti na listi strelaca, a prethodne sezone je bio šesti. Na kraju u trećoj sezoni kada je statistički MVP, kada je Denver broj jedan u Zapadnoj konferenciji, došli smo do rasizma.

Nije na odmet pomenuti, Novicki je prosečno bio 11. po broju poena, ali peti po ukupnom broju poena.

I Jokiću, koga generalno ne zanima ko šta priča, prekipele su gluposti koje priča Kendrik Perkins, pa je prvi put odgovorio na prozivke posle 100. tripl-dabla.

- Kada igrate za statistiku, to je lako. Čuo sam, to je istina - ironičan je bio srpski as, osmehnuo se, dok se u pozadini čuo smeh ostalih novinara.

#Nikola Jokić