AKTUELNO

Denver slavio u derbiju.

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Milvoki Bakse 129:106, u derbi meču lidera Zapadne i Istočne konferencije.

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu maestralnu partiju i pokazao da je pravi lider na terenu. I pored nešto slabijeg početka, potpuno je kontrolisao igru, bio odličan u obe faze igre, a posebno je bio aktivan u napadu, pa protivnička odbrana za njega jednostavno nije imala rešenja.

Jokić je utakmicu završio sa 31 poenom, šest skokova i 11 asistencija. Pratio ga je Džamal Marej sa 26 poena, Porter junior ubacio je 19, a Braun i Kaldvel-Poup devet poena. Sa druge strane, Janis Adetokumbo bio je najbolji sa 31 poenom.

Od starta meča viđena je velik borba u kojoj niti jedna niti druge ekipa nisu uspevale da dođu do ubeldjivije prednosti. Sa jedne strane, dominirao je Janis Adetokumbo, dok je Jokić prepustio Mareju ulogu lidera na startu. Plejmejker Nagetsa postigao je 18 poena u prvih dvanaest minuta igre i bio najraspoloženiji za igru.

Ipak, izlazak Nikole Jokiće uticao je na Nagetse koji, kao i u većem delu sezone, staju, pa Milvoki dolazi do + 8 i 48:40. Tako, trener Majk Meloun vraća srpskog centra i meč ponovo ulazi u egal.

Posle 66:63 za goste na poluvremenu, Nagetsi "dodaju gas" i strašnom četvrtinom, u kojoj je Janis potpuno zaustavljen, dolaze do prednosti koju čuvaju do kraja meča za veliki trijuf u derbiju prvoplasiranih timova Istočne i Zapadne konferencije.

Koliko je u drugom delu tim iz Kolorada bio ubedljiv pokazuje i podatak da je u drugom delu Janis Adetokumbo postigao svea 7 od ukupno 31 ubačenog poena.

Ovim trijumfom Denver je došao do skora od 50 pobeda i 24 poraza, dok Milvoki ima skor od 53 pobede i 21 poraza.

Autor: