AKTUELNO

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA lige pošto su u trećem, odlučujućem meču, slavili protiv Cedevita Olimpije i sa konačnih 2:1 u seriji izborili borbu za trofej sa Crvenom zvedom.

Crno-beli su odlično ušli u meč i poveli sa 5:0. Seriju crno-belih na kratko prekida Alen Omić posle zakucavanja, a, od tog momenta izabranici Željka Obradovića vezuju novih 11 poena za ubeldjivih 16:2 posle samo četiri minuta meča.

Domaći košarkaši su u ovom periodu postigli tri trojke iz tri pokušaja i odmah stavili do znanja rivalu da žele pobedu. Ipak, malo po malo, gosti su uspevali da zaustave nalet Partizana. Tako, Cedevita Olimpija zaigrala je mnogo angažovanije u obe faze igre i na startu druge deonice, serijom poena, prilaze na 26:24, a onda dolaze i do izjednačenja posle trojke Mulalića za 29:29.

Trener crno-belih Željko Obradović pokušavao je tajm-autima da stabilizuje igru svog tima. U tome je i uspeo pošto su njegovi košarkaši u poslednjih par minuta druge četvrtine vratili prednost na +11, 41:40.

U nastavku, Partizan se mučio prva dva minuta, a onda su crno-beli zaigrali odbranu onako kako umeju i posle nove mini serije od 5:0, "pobegli" rivalu na 50:34 i najveće prednosti na meču od +16.

Do kraja susreta, crno-beli nisu dozvolili rivalu da se razigra. Tako, posle ubedljive igre stigli su od prednost od 25 poena na 5 minuta pre kraja. Sa druge trane, gosti nisu imali snage da se još jednom vrate u meč, pa su crno-beli upisali pobedu u sseriji od 2:1 i zakazali finale u kojem će igrati protiv Crvene zvezde.

Termini mečeva finala su 12. i 14. jun.

#ABA Liga

#KK Partizan