AKTUELNO

Ogroman uticaj ostavio je srpski košarkaš i trener u Kaliforniji.

Uvek sa osmehom. Zauvek sa radošću i uz ljubav prema košarci. Takav je bio Dejan Milojević, koji nas je nažalost tragično prerano napustio pre nekoliko dana posle pretrpljenog srčanog udara u Solt Lejk Sitiju na timskoj večeri.

Mnogi košarkaški velikani, njegovi bivši igrači, saigrači, saradnici, klubovi su se oprostili od Milojevića. Minut ćutanja održan je na utakmicama NBA lige, Evrolige, ABA lige, Košarkaške lige Srbije...

Povedena je inicijativa da se nagrada za MVP-ja ABA lige nazove po Milojeviću, hala Mege u naselju Braće Jerković će poneti njegov naziv, a preko celog "Chase Centra" u kojem mečeve igraju Golden Stejt Voriorsi okačena je njegova fotografija.

A njegov poslednji tim, Golden Stejt se sada ponovo oglasio potresnim video snimkom na društvenim mrežama u kojem se oprostio od Milojevića i na srpskom jeziku.

Uz poruku "Zauvek naš brat, Dejan Milojević" oni su objavili snimak na kojem se vidi kakav je to bio Dejan Milojević kroz život - baš onakav kakav ga pamtimo, nasmejan, vedar...

Velika tuga obavila je čitav košarkaški svet.

Autor: