AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana doživeli su ubedljive poraze u ABA ligi koji i te kako mogu uticati na raspored na tabeli u regularnom delu i pozicije u plej-ofu regionalnog takmičenja.

Crveno-beli izgubili su od podgoričke Budućnosti rezultatom 84:62, a šokantniji poraz doživeo je klub iz Humske koji je pred više od 6.000 svojih navijača u Areni izgubio od Splita sa 74:67.

Uprkos porazu, Zvezda je u dobroj situaciji da zadrži prvo mesto do kraja regularnog dela i ima prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Zanimljivo je da tim grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa u preostalih sedam utakmica ABA lige nema nijednog protivnika iz prvog dela tabele.

Za šest dana dočekuju Zadar, potom gostuju Mornaru 2. marta, a slede dueli sa Krkom, Cibonoom, Megom, Studentskim centrom i Splitom.

U svakom meču biće apsolutni favoriti, pa ukoliko to opravdaju, brige za prvo mesto nema.

Raspored Zvezde u ABA

Crvena zvezda - Zadar 11. februar Mornar - Crvena zvezda 2. mart Crvena zvezda - Krka 9. mart Cibona - Crvena zvezda 16. mart Crvena zvezda - Mega 23. mart Crvena zvezda - Studentski centar 30. mart Split - Crvena zvezda 6. april

Za razliku od Zvezde, trenutno trećeplasirani Partizan ima i nešto teži raspored, do prvog mesta može samo teoretski i ako Zvezda kiksne nekoliko puta, a ugroženo im je i drugo mesto.

Izabranici trenera Željka Obradovića sada imaju samo po pobedu više od Cedevite Olimpije, ali i pobedu manje od Budućnosti koja je na drugom mestu.

Do kraja regularnog dela čekaju ih mečevi i sa bolje plasiranim protivnicima poput Igokee, Cedevita Olimpije i Budućnosti.

Podsetimo, četvrtfinale ABA lige igra prvih osam timova. Prvi sa osmim na tabeli, drugi sa sedmim, treći sa šestim i četvrti sa petim. Ukoliko favoriti pobede, u polufinalu sastaju se prvi i četvrti i drugi i treći sa tabele na kraju regularnog dela ABA lige.

Raspored Partizana u ABA

Igokea - Partizan 11. februar Partizan - C. Olimpija 1. mart Borac - Partizan 8. mart Partizan - FMP 15. mart St. centar - Partizan 22. mart Budućnost - Partizan 29. mart Partizan - Zadar 5. april

Autor: