AKTUELNO

Neverovatna partija asa Majamija u pobedi nad jednim od favorita NBA lige

Srpski reprezentativac Nikola Jović odigrao je meč karijere i postigao 24 poena uz 7 skokova i 3 asistencije u pobedi Majamija na gostovanju Milvoki Baksima od 123:97.

Ovo je Joviću rekord karijere kada je broj postignutih poena u pitanju i na najbolji način je razuverio sve one koji su možda sumnjali u njega u poslednje vreme kada je imao nešto slabiju minutažu-

Jović je na ovom meču poenterski nadmašio Janisa Adetokumba koji je upisao poen manje i bio najefikasniji u redovima Milvokija.

Majami je već u prvoj deonici došao do dvocifrene predosti i videlo se da su mnogo bolje raspoloženi od Janisa i ekipe, koja je dan ranije savladala Denver Nikole Jokića i to prilično ubedljivo.

Umor je očigledno učinio svoje, a to je na najbolji način iskoristio Jović, koji je imao fantastično veče.

On je za tri poena šutirao 5 od 8, a ukupno iz igre 8 od 13, dok je sa linije penala pogodio 3 od 4 šuta.

Do poluvremena je razlika otišla skoro na 20 poena, a to se ubrzo i desilo tokom treće deonice i onda je samo bilo pitanje kojom će razlikom meč biti završen na kraju. Pošto Majami nije posustajao, razlika je iznosila 25 poena.

Majamiju sada sledi gostovanje Filadelfiji u četvrtak od 01.00, dok Milvoki gostuje Memfisu dan kasije od 02.30, a onda sledi pauza zbog Ol-star vikenda.

Pogledajte i sve poene Nikole Jovića sa ovog meča:

Pored Jovića u redovima Majamija se istkao Dankan Robinson sa 23 poena, a po 19 su postigli Tajler Hiro i Kevin Lav. Kod Milvokija su posle Adetokumba najbolji bili Demijen Lilard, Malik Bizli i Bobi Portis, sa po 16 poena.

Autor: