AKTUELNO

CRVENA zvezda odbranila je trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto je u finalu pobedila Partizan sa 85:79. Već peti večiti derbi odigrali su crveno i crno-beli. Ovo je bio prvi meč koji je odlučivao o trofeju i izabranici Željka Obradovića su mnogo bolje ušli u utakmicu.

Četvrta četvrtina: Crvena zvezda - Partizan 85:79

40' - Kraj utakmice!

40' - Panter je napravio faul nad Jagom. Do kraja je ostalo 11,4 sekunde. Zanimljivo Brazilac nije postigao nijedan koš na ovom meču. Bio je sada oba puta precizan omaleni organizator igre.

40' - Doužer je faulirao Teodosića. Mora Partizan da pokuša kroz penal završnicu da dođe do preokreta. Oba puta je bio siguran iskusni plejmejker. Do kraja je 24,5 sekundi. Avramović je napao u prodoru i poentirao je.

40' - Izgubila je Zvezda loptu i Avramović je to iskoristio i uspeo da iznudi faul na šutu za tri poena. Do kraja utakmice je 27,9 sekundi. Sva tri puta je bio precizan reprezentativac Srbije.

40' - Avramović je izgubio faul i potom faulirao Lazića koji će izvesti dva slobodna bacanja. Precizan je oba puta bio kapiten crveno-belih.

39' - Ništa Panter ne može da pogodi u drugom poluvremenu.

37' - Naneli je uspeo da dođe do lopte nakon što ju je odbio Nedović i potom poentira. Tajm-aut je sada zatražio Janis Sferopulos. Izgubio je loptu Nedović što je iskoristio Avramović i poentirao u kontri.

36' - Teodosić je dobro proigrao Nedovića koji je bio precizan sa poludistance. Obradović je zatražio tajm-aut, a ovih +9 - 77:68 je najveća prednost koju je Zvezda imala na meču.

34' - Vratio se Naneli na parket i promašio šut za dva. Sjajno je Nedović obišao Koprivicu i poentirao iz prodora.

33' - Davidovac je ostao sam na šutu za tri i bio je precizan. Sada je Ledej promašio trojku, ali uzeo je veoma težak šut na isteku napada.

32' - Kakva borba na parketu "Čaira" u ovim trenucima. Svako želi da dođe do lopte i igrači se zbog toga bacaju po parketu. Sada je Ledej pogodio prepoznatljivi šut jednom rukom.

31' - Ledej pogađa još jednu trojku, njegovu šestu na utakmici. Na drugoj strani do lakih poena došao je Adam Hanga.

Treća četvrtina: Crvena zvezda - Partizan 68:63

30' - Bolomboj je uspeo da pokupi promašaj i potom zakuca pod faulom Koprivice kome je to četvrti prekšraj. Bio je siguran i sa crte. Dobar napad je odigrao Partizan i do poena je došao Kaminski.

30' - Nedović je ostao sam u desnom korneru i pogodio je trojku. Ipak vratio je Ledej. Savršena utakmica za Amerikanca.

29' - Panter se izborio za dva bacanja i oba je realizovao. To su bili njegovi prvi poeni u drugom poluvremenu.

28' - Neverovatan je Ledej. Četvrtu trojku, a treću u ovom kvartalu. Na drugoj strani Mitrović je poentirao pod faulom Nanelija. Nije realizovao bacanje.

27' - Ukrao je Hanga loptu, a onda Teodosić uzeo pomalo nerezonski šut iz velike daljine, ali pogodio. Morao je Željko Obradović da reaguje tajm-autom.

26' - Jako težak šut uzeo je Bolomboj i uspeo je da pogodi. Teodosić je potom iskusno izvukao tri slobodna bacanja. Sva tri puta bio je precizan iskusni Valjevac.

25' - Dobar napad Zvezde i poeni za Bolomboja. Naneli je trčao u leđa odbrani Zvezde i poentirao je "flouterom".

24' - Sve pogađa Ledej. Opet je iz kornera bio precizan. Zvezda je od trojke Gedraitisa bez poena.

23' - Nije baš bio u idealnoj poziciji Bolomboj, ali uspeo je da poentira. Spetljao se Davidovac i faulirao Kaminskog. Ipak, Amerikanac je oba promašio.

22' - Jago je probio odbranu rivala, uposlio Gedraitisa koji je ponovo pogodio trojku. Ovih četiri razlike - 48:44 je do sada najveća prednost crveno-belih. Prve poene za crno-bele u drugom poluvremenu postigao je Ledej koji je pogodio trojku pod faulom. Pogodio je i dodatno bacanje.

21' - Dobro su kombinovali košarkaši Crvene zvezde. Na kraju je Koprivica faulirao Bolomboja. Bivši igrač CSKA i Olimpijakosa je oba puta bio precizan sa linije penala.

Druga četvrtina: Crvena zvezda - Partizan 43:44

20' - Problem za Partizan je taj što je Doužer zaradio treći faul. Opet je na linije penala bio Gedraitis i opet je oba puta bio siguran. Seriju Partizana bez poena prekinuo je Ledej koji je pogodio trojku.

19' - Još jednom van linije 6,75 pogađa Gedraitis. Nakon uvodna dva promašaja, Litvanac je dva puta uzastopno pogodio za tri poena. Još jedan tajm-aut je zatražio Obradović. Gedraitis je ukrao loptu i izborio se za dva penala. Oba puta je bio precizan.

18' - Prva trojka i za Gedraitisa koji je pogodio iz levog kornera. Ukrao je Doužer loptu Teodosiću i potom je do lakih poena došao Koprivica.

17' - Sada je Panter vratio trojku i već je na 18 poena i četiri pogođene trojke. Sferopulos je morao da pozove minut odmora. Tek sada je Zvezda sada došla do ofanzivnog skoka iz kog je Mitrović poentirao.

16' - Lepo je Teodosić uposlio Mitrovića koji je poentirao pod košem. Doužer je opet bio precizan sa poludistance. Teodosić je još jednom bio precizan van linije 6,75.

15' - Dobro se snašao Kaminski i pogodio je pod košem rivala. Sjajan napad Partizana i poeni Ledeja pod faulom. Pogodio je i penal.

14' - Ostao je Lazić sam u desnom korneru i uspeo je da pogodi. Tajm-aut je zatražio Željko Obradović. Uzeo je Doužer šut sa poludistance i bio je precizan, ali kapiten crveno-belih opet pogađa trojku iz ugla.

13' - Strašan meč za Pantera koji je već na 15 poena. Teodosić je postigao prvu trojku za Zvezdu u ovom finalu.

12' - Uhvatio je Panter skok i zaleteo se ka košu Zvezde. Lako je poentirao i prvi put na utakmici jedan tim ima dvocifrenu prednost - 15:25. Seriju bez poena u drugom kvartalu za Zvezdu prekinuo je Hanga koji je poentirao pod faulom Doužera. Ni on nije pogodio sa crte.

11' - Ostao je Panter sam na šutu za tri poena i kaznio je to kapiten crno-belih za nove poene. Sada i Avramović poentira i odmah tajm-autom reaguje Janis Sferopulos.

Prva četvrtina: Crvena zvezda - Partizan 15:18

10' - Sjajna akcija Teodosića i Mitrovića i poeni iskusnog plejmejkera i to pod faulom Jaramaza. Ipak, nije realizovao slobodno bacanje.

10' - Uspeo je Kaminski da poentira. Crno-beli dugo nisu poentirali, to je prekinuo Amerikanac.

7' - U kontri se našao Davidovac i zakucao je. U strelce se upisao i Luka Mitrović koji je takođe sad kročio na parket "Čaira".

6' - Veoma dobro je Partizan ušao u meč. Zvezda ima problema na oba kraja terena. Ipak, Teodosić je ušao u igru i odmah je sjajno proigrao Bolomboja za lake poene.

5' - Naneli je poentirao iz okreta preko Nedovića. Dobro je otvorio utakmicu, baš kao i Panter koji je drugi put pogodio van linije 6,75.

4' - Nedović je poentirao preko Koprivice i na taj način se upisao u strelce. Prvu trojku na utakmici postigao je Panter, ali je Gedraitis trčao u leđa odbrani crno-belih i zakucao je.

3' - U strelce se upisao i Panter nakon poena sa poludistance, a potom i Naneli iz kontre posle ukradene lopte.

2' - Centar crno-belih je oba puta bio precizan. Dobru akciju su odigrali Jago i Bolomboj i centar Zvezde se izborio za dva bacanja posle faula Koprivice. On je bio polovičan sa crte.

1' - Meč je počeo poenima Rokasa Gedraitisa i to zakucavanjem posle dodavanja Nemanje Nedovića. Partizan nije realizovao prvi napad, ali je u drugom Koprivica uspeo da iznudi dva bacanja nakon faula Nedovića.

Crvena zvezda meč počinje u petroci: Jago dos Santos, Nemanja Nedović, Rokas Gedraitis, Dejan Davidovac, Džoel Bolomboj. Partizan duel kreće u sastavu: Aleksa Avramović, Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej i Balša Koprivica.