AKTUELNO

Košarkaši Partizana odigraće meč 27. kola Evrolige protiv Anadolu Efesa u četvrtak od 20:30 časova, a dan pred utakmicu za medije je govorio Aleksa Avramović.

Pre svega je govorio o važnosti slobodnih dana, pogotovo za momke koji su bili na pauzi i nisu igrali za nacionalne timove.

- Dobili smo određen broj dana slobodno, oni koji nisu igrali za reprezentaciju, rasteretili su se, odmorili mozak i glavu, jer je iza nas bio turbulentan period iza nas. Pogotovo sa tim porazom u finalu Kupa koji smo mnogo želeli. Bili smo malo tako u "daunu". Sledi nam utakmica protiv Efesa, jedna od najtalentovanijih napadačkih ekipa u Evropi. Znamo da će sutra opet doći 20.000 ljudi da nas podrži, kao i sada. Na nama je da povećamo agresivnost i pobedimo sve utakmice.

Ne krije da voli da igra za reprezentaciju...

- Uvek mi je lepo, uvek se ponosno osećam, kao i ostali, kada odemo da predstavljamo našu zemlju, svima nam puno znači. Sada smo se vratili u klubove, fokus je na Efesu, Cedeviti. Svi smo se resetovali, imali smo juče dan odmora.

Poseduje izuzetno poštovanje za Šejna Larkina, jednog od glavnih igrača Efesa.

- Jedan veliki šampion i jedan od momaka koji od mene ima posebno poštovanje. Veliki šampion i sjajan momak. Znamo koliko je dobar i agresivan na oba dela terena, kao i koliko je doneo Efesu u prethodnih par sezona. Svugde je ostavio značajan trag. Ali nije samo on Efes, tu su i ostali igrači, svi igraju vrhunski, svi su jako talentovani. Taj kostur su od tih titula, sem Vase, zadržali.

Foto: Tanjug/MARKO ĐOKOVIĆ

Velika je motivacija u ekipi.

- Da, izuzetno. Svi smo motivisani i jedva čekamo da izađemo na teren sutra. Mi smo imali te utakmice, koje smo u tesnim završnicama gubili. Spremali smo se za Efes, dobro smo trenirali i nadamo se da ćemo sutra pobediti.

Crno-beli trenutno zauzimaju 11. mesto sa 12 pobeda i 14 poraza i od desetog mesta je razlika samo jedna pobeda.