AKTUELNO

Košarkaši Partizana odigraće meč 27. kola Evrolige protiv ekipe turskog Anadolu Efesa, a sledi ključni deo sezone za borbu za plasman u plej-of elitnog takmičenja.

Crno-beli igraju pod utiskom neuspeha u Kupu Radivoja Koraća, gde su u finalu poraženi od Crvene zvezde, a upravo ova utakmica je savršena prilika da se prevaziće loš period koji je iza kluba.

U Beograd stiže jedan veoma raspoložen protivnik, koji je od smene trenera počeo da igra daleko kvalitetniju košarku.

Ko sudi?

Evroliga je objavila spisak sudija za ovu utakmicu, pa tako znamo da će glavni arbitar duela biti Francuz Medi Difala.

Prvi njegov pomoćnik biće Litvanac Gitis Vilijus, dok će treći sudija duela biti Letonac Kristaps Konstantinovs.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Crno-beli se nalaze u veoma nezgodnoj situaciji, pošto su u poslednjih deset mečeva ostvarili tek četiri pobede, gde su dve protiv timova iz prve i druge lige Srbije.

Sa druge strane je protivnik koji je nakon promene trenera počeo da igra vanserijsku košarku, daleko bolju u odnosu na celu sezone, a u poslednjih deset mečeva imaju šest pobeda.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Željko sa Partizanom ima priliku da pokaže da je iskoristio pauzu da tim vrati u formu i dovoljno dobro spremi za naredni deo sezone, a pogotovo za ovaj meč.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Od 23. oktobra Partizan i Efes su odigrali 13 utakmica, a rezultatska prednost pripada turskom predstavniku, pošto je uspeo da slavi sedam puta, te zabeleži jednu pobedu više od crno-belih.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Ono što je sigurno, prema najavama Obradovića, sigurno će odsutan biti Džejms Naneli, dok je pod znakom pitanja mladi Tristan Vukčević.

Za razliku od Partizana, Efes neće imati problema sa povređenim igračima, pa se očekuje da treneru svi budu na raspolaganju.

Šta kažu kladionice?

Prema kladionicama favorit ovog meča je Partizan, pa ukoliko svoj novac stavite na njihovu pobedu, kvota je 1.6. Međutim, ukoliko odlučite da novac stavite na pobedu Efesa, kvota je 2.95. Za nerešen rezultat kvota iznosi 16.

Reč trenera

Željko Obradović

- Igraćemo protiv ekipe koja ima novog trenera. Imali su odlične rezultate u prethodnom periodu, osim u finalu kupa gde su izgubili od Fenerbahčea. Neki igrači su dobili nove uloge. Trener Mijatović je već dugo pomoćni trener u Efesu, veruje igračima koji su tu godinama. U odnosu na prvu utakmicu, spisak je promenjen u smislu da su se neki igrači oporavili. Igraju dobro i priča o njihovom kvalitetu je suvišna. Navijači Partizana su poznati po tome što su uvek davali ogromnu podršku igračima i svima nama koji smo ovde. Zamoliću ih da podrže tim i da pokušamo da dobijemo rezultate iz te energije i onoga što daju timu. Ovo je najvažnije.

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Tomislav Mijatović

- Bližimo se našoj prvoj utakmici u Evroligi posle reprezentativne pauze. Očigledno nas čeka veoma izazovan protivnik u odličnoj košarkaškoj atmosferi u Beogradu. Moramo da budemo apsolutno najbolji 40 minuta. Moramo da donesemo našu A utakmicu kako bismo se takmičili sa timom koji je odlično treniran i ima odlične individualne igrače. Zato tražimo novi izazov u ​​Beogradu i moramo da vodimo apsolutno našu A igru i ofanzivno i defanzivno 40 minuta da bismo došli do cilja.