AKTUELNO

Većini žena se ova situacija desila, a više puta i ponovila.

Nekada nemamo vremena da prekrijemo novoizraslu kosu u našoj prirodnoj boji, a užasno nam smeta i ne možemo se više gledati jer nas ubada u oči taj deo kose koji ne bi trebalo tako da izgleda. Naročito nas nervira ako je prirodna boja kose mnogo tamnija ili svetlija od boje u koju se farbamo.

Da ne biste više trošile živce i vreme na bezuspešna prekrivanja izrastka, pokazaćemo vam jedan sasvim jednostavan i zanimljiv trik, koji mogu da koriste svi sa bilo kojom bojom kose. Odmorite je malo do farbanja i uštedite novac, savetuje Ženski magazin.

Foto: Unsplash.com

1. Ako vam je prirodna boja kose tamnija

Ovaj problem najviše imaju žene koje se farbaju u plavo i druge svetlije boje, poput riđe.

Vama je potreban šampon za suvo pranje kose ili bebi puder koji sigurno imate kod kuće, u kupatilu. Jednostavno pospite (ili naprskajte šampon) puder po korenu kose i raznesite ga svuda po korenu uz pomoć ruku ili četkica za rumenilo, a zatim napravite frizuru ili pustite kosu. Ovaj trik će vizuelno posvetleti i matirati vašu prirodnu boju kose, pa će se lagano stapati sa ofarbanom kosom, poput ombre-a.

2. Ako vam je prirodna boja kose svetlija

Ovaj trik je za sve one žene koje imaju prirodno svetlu smeđu ili plavu kosu, a koje se farbaju u tamniju boju iz različitih razloga.

Sve što vam je potrebno jeste senka za oči u crnoj ili braon boji, u zavisnosti od boje kose. Uz pomoć veće četkice (kako bi prekrila veću površinu glave), na koren kose nanesite senku u odgovarajućoj boji, lagano tapkajući boju. Pažljivo gledajte da li vam se boja slaže uz boju kose i da prekriva svetliji izrastak.

Autor: Pink.rs

#Frizura