AKTUELNO

Kako bi se svetlost na licu prelamala na pravim mestima, a koža odisala mladalačkim sjajem, najvažnije je da odaberete odgovarajući hajlajter i da znate kako da koristite ovu vrstu šminke.

Ovo su različite vrste hajlajtera:

Tečni i kremasti hajlajteri

Lako se nanose i stapaju sa tečnim puderom, pa su najbolji za eksperimentisanja. Slobodno ga možete i pomešati sa omiljenom hidrantnom kremom kako bi celo vaše lice dobilo prirodan i lep sjaj.

Dakle, ukoliko imate suvu kožu, korišćenje tečnog hajlajtera je pravi izbor za vas. Možete ga naneti četkicom ili bjuti blenderom.

Hajlajter u prahu ili kamenu

Ovaj tip hajlajtera se lako blenduje i preporučuje se za masnu kožu koja inače luči višak sebuma, pa samim tim čini da se lice presijava.

Međutim, bez obzira na tip kože, ukoliko nanesete hajlajter u prahu na odgovarajuća mesta, učinićete da pravi delovi lica budu istaknuti i da zasijaju na pravi način.

Ovaj tip hajlajtera je najbolje nanositi četkicom za hajlajter ili jagodicama prstiju.

Hajlajter u stiku

Ovaj hajlajter je jednostavan za rukovanje i zgodan za naglašavanje najsitnijih delova lica, kao što su ugao oka ili deo ispod luka obrva.

On je takođe jednostavan za rukovanje i za one koji imaju mešoviti tip kože, pa moraju posebno da vode računa o izbegavanju masne T zone lica.

Treba imati u vidu da je cilj nanošenja hajlajtera da vašoj koži da blagi sjaj i da istakne najlepše crte lica.

Zato je važno da pre nanošenja odredite koje delove želite da sakrijete, a koje da istaknete.

Ovo su četiri jednostavna koraka za pravilno nanošenje hajlajtera:

1. Zapamti redosled

Hajlajter se nanosi nakon korektora, pudera ili BB kreme, dakle na samom kraju šminkanja na već matirano lice.

Naravno, ukoliko isprobavate neki od mejkap trendova gde se mešaju tečni puder i hajlajter, onda ovo pravilo ne važi, već prvo nanosite tu mešavinu na lice.

Foto: Unsplash.com

Važno je da nikako ne stavljate hajlajter na ona mesta na koži koja su crvena ili su promenila svoju boju zbog hiperpigmentacije, kako se samo još više ne bi skrenula pažnja na njih.

Ne zaboravite da hajlajter ističe, a korektor prekriva. Dakle, ukoliko imate neke nedostatke na licu koje bi voleli da sakrijete, na ta mesta stavite korektor. S druge strane, ukoliko postoje određene zone lica koje bi voleli da istaknete, onda koristite hajlajter.

2. Zona očiju

Kako vaš mejkap ne bi izgledao dosadno, a vaše oči dobile posebnu svežinu, nanesite hajlajter u maloj količini na deo ispod obrva (tik ispod luka obrva) i između obrva.

A ukoliko želite još više da istaknete senku koju ste naneli, nanesite hajlajter i preko senke za oči.

Kako bi izgledali budnije, a vaše oči vizuelno veće, stavite malo hajlajtera u ugao očiju do nosa i videćete koliko je efektan za otvaranje pogleda.

3. Zona obraza

Što se tiče zone obraza, najvažnije je da nanesete hajlajter na najviše delove svojih jagodica.

Za ovaj korak najbolje je koristiti takozvanu lepezastu četkicu, a možete se poslužiti i onom za nanošenje rumenila.

Možete jednostavno odabrati hajlajter u stiku i utapkati ga prstima na ta mesta u maloj količini.